Mer om mitt vikariat

Ååååh, helgen börjar närma sig sitt slut... Jag ser alltid fram emot helgerna/att komma hem från jobbet, och jag gillar verkligen inte när läggdags närmar sig och det är dags för jobb igen dagen därpå, haha. Men samtidigt kan jag sakna barnen direkt efter att jag har lämnat förskolan... Och jag ser ofta fram emot att jobba nu. Det är skönt att vara på samma ställe med samma barngrupp och personal. Slipper lära mig nya namn hela tiden och hitta till nya ställen. Det är även skönt att jobba 100% och veta att jag kommer få mycket pengar. Innan så blev jag endast bokad i högst ett par dagar och hade en del lediga dagar då jag inte blev bokad. Visst, skönt att vara ledig, men mycket bättre att jobba heltid och få mycket pengar som jag kan spendera ;)
 
En annan av anledningarna till att jag verkligen gillar mitt vikariat är att många av barnen på ena äldrebarnsavdelningen är så söta när de ser mig. Jag var ju resurs på den avdelningen i si sådär 2 veckor och träffade alla barnen i barngruppen: vissa spenderade jag väldigt mycket tid med medan några av dem bara var där lite under den tiden jag var där. När jag ska till köket eller personalrummet måste jag passera deras avdelning och när de ser mig så är de många som säger "Hej Jessika!" och "Jag har saknat dig!", kramar mig eller berättar saker som de har gjort osv. Det är så sött och glädjande. De yngre och äldre barnen har separata gårdar så vi träffas inte så ofta när vi är ute... Men vi är på deras gård ibland och då har jag träffat dem lite ibland. Något som förvånar mig är att pojkarna brukar prata med mig mer än flickorna, haha. När jag var på deras avdelning lekte gärna flickorna med mig medan pojkarna kunde prata med mig men lekte mer självständigt. Men när vi har varit ute tillsammans så har flera av pojkarna ropat hej till mig och vill att jag ska kolla på dem när de klättrar och så.

Nu när jag har ett längre vikariat så får jag både öppna och stänga på förskolan, istället för att bara jobba mellanpass. Skönt att få sluta vid 14-tiden då och då, men inte lika kul att behöva jobba till 18, haha. Som tur är brukar de sista barnen hämtas innan 17:30, men ibland blir det lite senare. Denna veckan stänger jag både på tisdag och fredag. Jag har bara stängt en gång under mina 5 veckor så det är lite kul att jag har två stängningar på en vecka... Däremot har jag börjat 6:00 fem gånger eller nåt, och det är rätt skönt... De två första timmarna brukar vara rätt lugna och gå snabbt. Senaste gången var rätt mysig för då satt jag och läste för två av pojkarna från "min" äldrebarnsavdelning och de höll på och busade med mig. Sedan kom även en av pojkarna från den andra äldrebarnsavdelningen och han satt lutad mot mig och la handen på min mage, haha, så söt. Jag blev lite förvånad för jag har inte pratat så mycket med honom innan. 
 
Barnen är rätt duktiga på att spilla ut saker... T.ex råkade de välta skålen med gurkstavar när vi var ute, MUMS! Dock var vi redan klara då så det gjorde inte så mycket, haha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0