Dags att uppdatera...

Alltså jag behöver uppdatera min bloggs design, hahaha... T.ex min header: Bilden på mig är väldigt gammal. Bilderna på Yoshi och Sonic är också väldigt gamla, vilket syns tydligt då Yoshi inte var särskilt hårig back then, vilket han är nu xD Plus att vi även har Esther nu, så känns ju lite taskigt att hon inte får vara med där, haha. Ja, även bilden på One Direction är väldigt gammal. Zayn är inte med i gruppen längre och gruppen har ett break... Och jag lägger inte så mycket tid på 1D just nu... Vore mer logiskt att ha 5SOS eller Slipknot där.
 
Min presentation då... Även där är det en rätt gammal bild. Jag har inte heller uppdaterat själva texten på evigheter... Stod att jag var 21 år gammal, vilket är roligt då jag fyller 23 i september, hähä. Sen stod det dessutom att jag studerar på förskollärarprogrammet, vilket jag inte gör längre... Men nu har jag i alla fall fixat till texten lite. Är dock för lat för att fixa designen... Kanske gör det senare idag, eller någon annan dag... Eller aldrig, man vet aldrig med mig.
 

Massa nytt

Hello. Har lyckats bli sjuk, igen, så jag har varit hemma idag och igår. Kommer även vara hemma imorgon och då får jag bestämma om jag ska jobba på torsdagen eller inte... Har haft feber och halsont, men nu är det "bara" halsont... Gör jätteont när jag sväljer... Usch. Hatar att vara sjuk. Skönt att vara hemma men inte kul att vara hemma för att man mår dåligt, och jag saknar jobbet, haha.
 
Men yes, tänkte dela med mig lite av vad jag har köpt och sånt den senaste tiden, då ni inte har fått se någonting här på ett tag. Har hunnit köpa massa saker, haha.
 
Jag vann Stone Sours ena give away-tävling och vann då Joshs strängar från inspelningen av Too Fast For Love! Så coolt! Älskar den låten, TOO FAST, YOU'RE TOO FAST FOR LOVE! De brukar göra give aways nästan varje månad och detta var första gången som jag äntligen kunde delta, och så vann jag, tihi. Råkade dock ha sönder certifikatet när jag skulle öppna paketet, för paketet var lite udda... Buhu.
 
Jag har köpt väldigt många nya filmer och några nya skivor också, haha... Och lite mer Corey saker såklart, haha.
 
Sen har jag även köpt en del begande böcker, filmer och även en LP skiva med Rick Astley ;)
 
Och så har jag självklart köpt massa kläder, mesta dels bandtröjor.
"All you need is Corey Taylor" och Scott Grimes/Russell Crowe t-shirtarna har jag gjort själv (och Corey och Scott gillade dem, haha). Sen är det vissa saker jag inte har fått än, t.ex Twenty One Pilots sakerna (tror det är dem som väntar på mig på ICA nu dock) och Niall tröjan (välgörenhet), men även en t-shirt som Matt Willis gjort och en som jag gjorde själv med Christian Martucci på (och han gillade den ;)). Igår fick jag även några andra tröjor, Elsa (Frost), Slipknot, Pokémon och Sabaton. Har typ 18 Slipknot tröjor nu... Plus två Stone Sour, Coreys, en med Jim Root och snart en med Christian. Nej nej, jag är inte alls besatt av Slipknot, Stone Sour eller medlemmarna, hahaha ;)
 
Och just det, jag har även köpt lite "vanliga" kläder från Ellos... Lite shorts och toppar som är bra nu på sommaren, behövde lite nya kläder som fungerar att ha på förskolorna, hehe.

Mer om mitt vikariat

Ååååh, helgen börjar närma sig sitt slut... Jag ser alltid fram emot helgerna/att komma hem från jobbet, och jag gillar verkligen inte när läggdags närmar sig och det är dags för jobb igen dagen därpå, haha. Men samtidigt kan jag sakna barnen direkt efter att jag har lämnat förskolan... Och jag ser ofta fram emot att jobba nu. Det är skönt att vara på samma ställe med samma barngrupp och personal. Slipper lära mig nya namn hela tiden och hitta till nya ställen. Det är även skönt att jobba 100% och veta att jag kommer få mycket pengar. Innan så blev jag endast bokad i högst ett par dagar och hade en del lediga dagar då jag inte blev bokad. Visst, skönt att vara ledig, men mycket bättre att jobba heltid och få mycket pengar som jag kan spendera ;)
 
En annan av anledningarna till att jag verkligen gillar mitt vikariat är att många av barnen på ena äldrebarnsavdelningen är så söta när de ser mig. Jag var ju resurs på den avdelningen i si sådär 2 veckor och träffade alla barnen i barngruppen: vissa spenderade jag väldigt mycket tid med medan några av dem bara var där lite under den tiden jag var där. När jag ska till köket eller personalrummet måste jag passera deras avdelning och när de ser mig så är de många som säger "Hej Jessika!" och "Jag har saknat dig!", kramar mig eller berättar saker som de har gjort osv. Det är så sött och glädjande. De yngre och äldre barnen har separata gårdar så vi träffas inte så ofta när vi är ute... Men vi är på deras gård ibland och då har jag träffat dem lite ibland. Något som förvånar mig är att pojkarna brukar prata med mig mer än flickorna, haha. När jag var på deras avdelning lekte gärna flickorna med mig medan pojkarna kunde prata med mig men lekte mer självständigt. Men när vi har varit ute tillsammans så har flera av pojkarna ropat hej till mig och vill att jag ska kolla på dem när de klättrar och så.

Nu när jag har ett längre vikariat så får jag både öppna och stänga på förskolan, istället för att bara jobba mellanpass. Skönt att få sluta vid 14-tiden då och då, men inte lika kul att behöva jobba till 18, haha. Som tur är brukar de sista barnen hämtas innan 17:30, men ibland blir det lite senare. Denna veckan stänger jag både på tisdag och fredag. Jag har bara stängt en gång under mina 5 veckor så det är lite kul att jag har två stängningar på en vecka... Däremot har jag börjat 6:00 fem gånger eller nåt, och det är rätt skönt... De två första timmarna brukar vara rätt lugna och gå snabbt. Senaste gången var rätt mysig för då satt jag och läste för två av pojkarna från "min" äldrebarnsavdelning och de höll på och busade med mig. Sedan kom även en av pojkarna från den andra äldrebarnsavdelningen och han satt lutad mot mig och la handen på min mage, haha, så söt. Jag blev lite förvånad för jag har inte pratat så mycket med honom innan. 
 
Barnen är rätt duktiga på att spilla ut saker... T.ex råkade de välta skålen med gurkstavar när vi var ute, MUMS! Dock var vi redan klara då så det gjorde inte så mycket, haha.

Vikariat

HELLO FROM THE OTHER SIIIIDE!
Tiden fortsätter att flyga iväg... Jag jobbar för fullt på ett vikariat som jag fick i april. Jag var resurs på en förskola (äldrebarnsavdelning) i slutet av mars och början av april. Det var tänkt att jag skulle fortsätta vara resurs där i två veckor till minst men sen fick jag istället ett långt vikariat på en av deras småbarnsavdelningar. Så nu har jag varit där i 5 veckor redan... Som sagt, tiden flyger iväg!
 
Vi har 16 barn där de yngsta är lite över 2 år och de äldsta lite över 4. Jag trivs med personalen och barnen är härliga men kan även vara väldigt jobbiga, haha! De yngsta är väldigt fysiska: Slår varandra, biter och så vidare... Vet inte hur många gånger vi säger till dem varje dag... Så mycket tårar. Och ett av barnen brukar putta ut stolen och stå på fotstödet när vi äter och varje dag säger jag till henne att sitta ner ordentligt... Men i princip varje dag slutar det med att hon slår sig för att hon ramlar ner eller dylikt. Det är så tröttsamt att de inte lyssnar eller lär sig av "misstagen". Vi vill ju inte att de ska slå sig, eller varandra.
 
Men ja, barnen kan vara väldigt jobbiga, men de är även väldigt mysiga och roliga. På morgonarna är det ofta flera barn som kommer springandes och glatt ropar mitt namn. Ibland får jag söta komplimanger om att jag är fin och dylikt. Och de säger och gör så många roliga saker... T.ex när jag hostade en gång så strök en av 2-åringarna mig tröstande över armen och sa 'prosit', haha. Och vi har ett barn som leker bra med de andra och kan låta mycket i leken, men är blyg mot oss vuxna. Vid matbordet kan vi andra sitta och prata med varandra, medan hon mest sitter tyst och typ observerar. Men då och då säger hon tyst saker till mig som "Pappa ska hämta mig idag" eller "Vi cyklade hit" och det är så sött för då känner jag att hon känner tillit till mig osv. En av våra pojkar ville inte bli lämnad på förskolan häromdagen och jag fick bära med mig honom, och han var väldigt motvillig och grät. När han blev ännu motvilligare satte jag ner honom för att jag tänkte att han kanske ville gå själv, men då stod han bara där. Så då bar jag upp honom igen och då höll han fast i mig nästan som en koala, haha! Då var han glad igen och ville knappt att jag skulle sätta ner honom, aw. Och de flesta av barnen sover efter lunch och det är så gulligt när de är nyvakna och de halvsovande sitter och trängs i soffan, och deras ben når knappt fram till kanten av soffan.
 
Var Förskolans Dag i torsdags!
 
Miljön utanför förskolan är väldigt fin, särskilt när det har varit så fint väder.
 
Har fått lite arbetskläder, ooooohhh.

RSS 2.0