Knatteskutt

Heeeej! Eftersom att jag har blivit så dålig på att blogga så har jag ju inte berättat att jag har börjat leda en aktivitet som kallas Knatteskutt! Barn i åldrarna 3-7 får testa på olika idrotter. Det är en gång i veckan och vi har på lördagar och har hunnit träffas tre gånger hittills. 7 tillfällen kvar. Det är två pass, först med de små, 3-4 år, och sen med de större, 5-7. Nicke är huvudledare medan jag är assisterande, vilket är lite underhållande när jag är den som studerar till förskollärare, haha. Första gången var det introduktion med lite blandade övningar, andra gången var det fotboll och igår var det orientering. Första gången var väldigt nervöst, vilket inte är så konstigt när vi skulle träffa massa nya barn och vårdnadshavare och hålla i något helt själva som vi aldrig hade hört talas om innan. Men det gick väldigt bra. Särskilt andra tillfället med de större barnen, då det var samma övningar igen. Andra gången var också nervöst för då skulle vi vara ute, men det gick ännu bättre än första gången. Igår var vi också ute och det var inte lika nervöst, men dock tyckte vi inte att det gick lika bra, men barnen sa att allt var kul, och det är ju det viktigaste! Vi fick skippa den övningen som var den riktiga orienteringen, att följa kartan och hitta kontrollerna, för vi hade typ inte allt material och fotbollsplanen var inte den bästa platsen... Vi körde eldklot istället, från förra passet, för barnen tyckte den övningen var väldigt kul. De springer från en sida till sidan mittemot och ska undvika "eldkloten" (fotbollar) som vi ledare rullar över planen.
 
Men ja, alla barnen är så härliga! Det är flera syskonpar, vissa i samma grupp medan några är i den yngre gruppen och de andra i äldre. I den yngre gruppen ska det vara 16 barn och i den äldre ska det vara 13, men hittills har det inte varit full närvaro i någon av grupperna. Men ja, nästan 30 barn att lära sig namnen på. Av alla de barnen så är det endast ett barn som jag har träffat innan... Var ett av barnen från andra avdelningen från den förskolan jag har gjort mina senaste praktiker på! Men jag tyckte även att ett syskon till ett av barnen såg bekant ut... Eftersom att jag bara har varit på förskolor i kommunen, och barnen är från kommunen, så kan jag ju ha varit på syskonets förskola någon gång... Får väl fråga barnet vad syskonet heter, haha.
 
De yngre barnen har varit rätt blyga, vilket inte är så konstigt... Medan de äldre barnen inte är särskilt blyga och har varit väldigt pratsamma direkt från start. Det är synd att passen endast är 50 minuter långa, för man hinner ju inte prata med barnen direkt... Hade varit lättare att lära sig alla namn om man fick lite mer tid med dem... Men minnet börjar bli bättre! Men ja, barnen är underbara! Jag saknar dem direkt efter att de har gått, haha. Första gången när vi skulle samlas i ringen igen och jag ropade till mig ett av barnen så satte han sig bredvid mig istället för bredvid vårdnadshavaren som satt mitt emot, haha, aw. Och i den större gruppen var barnen väldigt pratglada och varje gång vi satte oss i ringen så var det en av flickorna och en av pojkarna som alltid satte sig bredvid mig och den ena lutade sig mot mitt knä. Det är skönt när man connectar med barnen direkt och liksom känner att de gillar en. (Samtidigt är det lite läskigt hur de typ kan klänga på en eller liknande när de inte ens har känt en i en timma... Men barn kan ju vara väldigt bra människokännare!) Sen andra passet när vi samlades så kom återigen småttingen och ställde sig bredvid mig och den gången tog han min hand, aawww. Barnen har helt enkelt varit helt underbara. Ser fram emot att köra basket-övningar med dem nästa vecka!
 
 
Igår skulle vi ha varit på planen som är på bilden medan de som skulle spela match tänkte köra på konstgräset, men sen ändrade de sig i sista stund, vilket var bra för oss då det riktiga gräset var väldigt blött! Och ja, vi hittade en ny ledare, Yoshi ville gärna vara med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0