Håkan 2016

Jag lyckades få en biljett till Håkan Hellström nästa år! Den 4:e dessutom, så inte den extra konserten. Jag vet inte riktigt hur jag lyckades egentligen, med tanke på att jag gick in på sidan vid 13 (biljetterna släpptes 12) och hade en biljett 13:17, medan andra som var redo innan 12 inte lyckades få biljett till någon... Helt klart något fel på Live Nations sida och kösystem när vissa kan komma in på sidan efter att ha köat i typ 5 min medan andra inte har kommit in efter att ha köat över en timma. Känns liksom lite orättvist att jag fick en biljett... Fast jag jobbade ju vid 12 och Linnea försökte köpa en biljett till mig (men var en av de som fortfarande inte hade kommit fram efter en timma), så på så sätt hade jag ju försökt sen det började. Men det är ju verkligen konstigt när kösystemet är sådär... Det var typ upp mot 100 000 pers på sidan, så folk ska ju inte kunna slinka genom kön på 5 min. Men bra för mig för annars hade jag kanske inte fått någon biljett alls. Jag kom ju in nästan direkt, men biljetterna var i princip slut då.. Jag sökte flera gånger, om och om igen, och till slut hittade jag en. Kan ju ha varit någon som var på väg att köpa den men att tiden gick ut eller att anslutningen bröts... Känner att jag hade mycket tur idag. Det var meningen att jag skulle få biljett helt enkelt.
 
Men alltså, det är jättemånga som inte har någon biljett, till någon av konserterna... Vet att det var minst två i min klass som inte fick... Däremot är det massa svin som fått biljetter som de endast köper för att sälja vidare mycket dyrare.. Många som säljer för över 2000, såg en som tog 3000, när de kostade ca 600 från början... Så jävla löjligt och helt enkelt elakt. Vissa menar att det bara är affärer och att andra inte ska vara "avundsjuka" för att någon annan kom på något "smart", men jag tycker det är osmakligt. Man vet att folk vill se sin idol och då köper man massa biljetter bara för att sälja de dyrt, för att man vet att folk är lite smått desperata efter biljetterna. Säljer man biljetter så dyrt så ser jag det inte endast som affärer, utan man gillar helt enkelt att jävlas med folk. 600 kr är rätt mycket i sig, och det lär ju bli 70 000 pers som förra gången, så folk kommer väl från hela Sverige, och kanske andra länder, och måste även betala färden och kanske hotell etc... Så det är inte alla som har råd att köpa dyrare biljetter då. Och 2000-3000 är jävligt mycket... Jag tycker inte att man ska köpa och sälja på det viset alls, men hade man sålt för typ 200 kr dyrare så hade man ju tjänat 200, utan att det blir mycket dyrare för köparen... Tror inte att personer som gör så hade tyckt det var lika kul om de råkade ut för det.
 
Att köpa via andra hand är dessutom alltid osäkert... Det går ju inte att veta om personen kommer blåsa en eller inte... Är ju många som förfalskar biljetter, liksom kopierar flera av samma, och så säljer de dem och det är endast den första som kommer in, för sen när de andras biljetter kontrolleras så ser kontrollanterna att deras streckkod redan har checkats in... Var ju många som råkade ut för det på bland annat AC/DC och U2 nu senast de var här. Så ja, man vill ju inte betala över 2000 kr och sedan missa konserten för att personen blåste en... Att ta över 2000 kr är ju dessutom en blåsning i sig.
 
Men yes, man ska INTE köpa biljetter från såna människor, oavsett hur gärna man vill gå... Så kan de sitta där med biljetter för ca 1000 spänn och se dumma ut för att ingen köper dem. Liksom tänk de som köper 10 (det blir ca 6000 spänn) och vill sälja för över 2000... Det blir inte så kul för dem om de inte får sålt dem. Så ja, som sagt, man ska inte köpa från dem...  Jag hade nog inte ens köpt från någon alls trots att folk säljer för samma pris som de köpte (t.ex att de säger att de säger att de råkat köpa för många eller så), för jag litar inte på folk... 600 spänn är mycket att betala för något som man sedan inte ens får uppleva... Så jag är hellre utan biljett än blir blåst. Särskilt om det är konserter i Stockholm, eftersom att jag då måste boka tåg och hotell... I ett sådant fall blir det liksom att slänga pengarna i sjön.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0