Sista praktiken: Vecka 2

Okej, då var andra veckan slut och dags för en sammanfattning!
 
Måndag:
Det var studiedag så jag var med Jennie och de andra på någon utbildningsgrej inom dokumentation, tillsammans med de andra förskollärarna från kommunen. "Bara" 300 styck typ. Typ 5 killar, om ens det, haha. Men ja, dagen började med lite fika innan föreläsningen. Jag tyckte att föreläsningen var bra och jag antecknade rätt mycket, haha. Jag som är så kass på föreläsningar ;) Men ja, det var fyra olika pass och vi hade typ programmering, pedagogisk dokumentation och sen två om dokumentation i Unikum. Det var helt okej, höll på att somna på de två sista, men det sades ju en del intressanta grejer. Men var lite segt att inte vara med barnen xD Jag är ju inte så pratsam när det kommer till sånt här xD Men ja, jag var ju inte helt tyst, haha.
 
Tisdag:
Öh, ja, vad hände under tisdagen? I don't know, jag blandar ihop dagarna, haha! Vet att vi höll på med årstiderna igen... Barnen fick klippa ut bilder som fick de att tänka på sin årstid. Men ja, det är vad jag minns från tisdagen xD Dagarna är ju så lika, hähä.
 
Onsdag:
Jag skulle börja 6:30 men vaknade typ 5:55.. Men var ändå där 6:50! Så blev det en del lek och så innan min lärare kom för att ha samtal med mig och Jennie i två timmar. Var väl sådär... Svåra frågor.. Och jag gillar inte min lärare lika mycket som jag brukade, hehe. När jag sa 'bestämd' så tolkade hon det som att jag menade att höja rösten... Var ju inte riktigt det jag sa, nej. Men ja, gillar inte de samtalen, de känns mer som ett jävla förhör. Aja, sen hade vi väl sångsamling och en av pojkarna ville sitta i mitt knä. Det roliga är att det var just den pojken som verkade bli helt förskräckt av mig när jag tog emot den i hallen förra veckan xD Och han leker liksom inte med mig när jag är där (han är en av de som inte leker så värst mycket med pedagogerna överhuvudtaget) så jag blev lite förvånad över att han ville sitta hos mig. Men yes, sen efter lunchen så var det utelek och jag pratade mycket med Linnéa och Jennifer, men lekte även mycket med barnen. Två av pojkarna började 'smiska' oss på rumporna och ville att vi skulle leka typ 'smisk-jage' hahaha. Så ja, det gjorde vi. Blev lite sådär lagom trött av att springa omkring ;) (Men hm, vi kan nog ha lekt det på tisdagen också... Var i alla fall under två dagar.)
 
Torsdag:
Jag fick vara med på ett utvecklingssamtal och det var väl trevligt. Dock lite udda att bara sitta där mellan Jennie och vårdnadshavaren och lyssna, haha. Fast när de pratade om något vi hade gjort under veckan så flikade jag dock in med en positiv händelse som Jennie inte nämnde (Y). Under vårt samtal så hade de andra gått till en lekplats och vi skulle gå dit efter samtalet, men Jennie behövde ringa ett samtal innan så jag stod bara där och vänta typ, lagom awkward xD Fast jag passade på att skriva i min loggbok som skulle in sen på kvällen, och jag blev i princip klar då, fixade bara lite sedan på rasten innan jag skickade in den! Så det var trevligt. Väl på lekplatsen så lekte tre av barnen med mina ben, typ. De hällde sand på dem helt enkelt. Lite kul att det var just de tre barnen: Den ena är inte så mycket för att leka med mig (eller de andra pedagogerna), den andra är inte så mycket för att leka med andra barn och den tredje hade varit lediga under mina andra dagar, så vi hade inte hunnit 'umgås' under denna praktiken än. Jaow, sen blev det lunch och paj till efterätt, om nom nom. Och sedan var det innelek och ja, vem vet vad jag hade för mig. Det var kanske under den här dagen som det var 20 barn och jag var ensam med 11 barn i lekhallen xD Halva gruppen, medan 2-4 (någon var säkert på rast) pedagoger var med den andra hälften xD Lite underhållande. Men jag lekte lite här och där som vanligt... Satt med och pärlade efter mellanmålet och så skulle jag stryka en pärlplatta sen... Barnet hade inte pärlat överallt så pärlplattan smälte i mitten för det blev så varmt just där xD Men ja, sista barnet hämtade klockan fem, så då fick jag gå, wiho.
 
Fredag:
Den här dagen var rätt annorlunda... Det var en vikarie som inte varit där förut och barnen blev lite smått besatta av honom, haha. Det roliga är att vi har gått på samma skola, så jag vet vem han är, och han tog samma buss som mig... Och jag reagerade när han gick på, typ "jaså, ska han med denna bussen" xD Blev liiite förvånad när han kom in på avdelningen sen. Men ja, efter frukost så fick jag vara på den andra avdelningen en stund och det var så mysigt att vara med småttingarna! Satt och lekte med de på golvet och hade det trevligt. Och min popcorn-unge var där och ville sitta i mitt knä, aw. Men yes, sen gick vi ut och det var så kul när jag putte fart vid gungorna.. Popcorn-ungen kom och jag tyckte att det såg väldigt konstigt ut när han gick, liksom byxbenen såg ut att vara så långt ner. Men ja, jag satte honom i en gunga och sen upptäckte jag att han inte hade på sig några skor, och fötterna hade typ varit inne i byxorna när han gick xD Han hade sparkat av sig sina stövlar i sandlådan, haha! Ungar alltså. Men ja, så satt han där på gungan och sa mitt och hans namn flera gånger, haha, så söt. Yeah, sen var det lunch och efter det satt jag med barnen när de ritade. Vikarien satt också med och ja, jag kan säga att han inte var så pedagogisk under dagen.. Att han inte hade förskolans värderingar. När den ena pojken sa att han var kär i honom så jag gjorde han tummen ner om killar som är kära i killar... Han sa till en flicka att hon inte skulle leka med ett svärd som en av pojkarna hade skapat, för det var ingen 'tjejleksak'... Och när ena ungen hade gjort en stjärna så sa han att man inte gör stjärnor så... Awkward. Tänkte att jag ska nämna det till nån i personalen på måndag, då han inte känns helt rätt för förskolan... Dock kommer han typ på torsdagen igen, hähähä...
 
Till vänster har vi den typ av stjärna som barnet gjorde, och höger är den typ som vikarien sa är det rätta... Är ju många som gör stjärnor på det första viset... Och det är väl egentligen mer korrekt, med tanke på att stjärnor är brinnande gasklot...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0