Mello-mobbning

Varje gång jag bloggar och skriver att jag ska försöka blogga mer igen, så går det längre tid mellan mina inlägg? Hahaha.

Men ja, Melodifestivalen deltävling 4 tog slut för en stund sedan och jag är lagom irriterad efter att ha läst massa negativa kommentarer om att JTR gick till final. De flesta kommentarerna lyder "Fjortismusik" "Usch" "Hur gick det till?" "Fy" osv. Jag kan ju börja med att säga att jag gillade dem, men att det inte är därför som jag är 'upprörd'. De flesta negativa kommentarerna är taskiga, de är ingen konstruktiv kritik eller liknande. Tycker man inte att det är bra så kan man helt enkelt skriva det, istället för "fy" och "usch" som bara låter otrevligt. Och kommentarer som "Fjortismusik" är ju en negativ kommentar om de som röstat, i detta fallet så menar många att det är unga tjejer som röstar på JTR för att de ser bra ut. Liksom visst, de fick nog många röster från yngre tjejer, men det betyder ju inte att tjejerna inte lyssnade på låten... De kan ha röstat för att de var snygga, men de kan lika väl ha röstat för att de tyckte att killarna var bra. De flesta vet att det är en musiktävling och jag tror inte att någon som sjöng helt förskräckligt skulle gå vidare bara för att den var snygg, att tjejerna som går efter utseende åtminstone lyssnar lite. Sen är ju kommentaren även dissande mot JTR såklart, att deras musik inte skulle vara bra för att den är populär bland en viss åldersgrupp eller liknande. Men liksom JTR, de kom sjua i australiens X Factor, och jag tror inte att juryn som skickade vidare dem var "fjortisar"... Och band som One Direction som har flera miljoner fans, som mest är unga tjejer, måste ju göra något rätt, för man inte flera miljoner fans och slutsålda konserter endast genom att vara snygg.

Det som jag tycker är sorgligt och blir mest irriterad på är att det är vuxna människor som sitter och skriver så omogna kommentarer. Många vuxna som har barn. Många av kommentarerna är åt mobbnings-hållet. Gillar man inte låten så räcker det att säga att man inte gillar den, och i så fall VARFÖR man ogillar den. Tycker du att de sjunger dåligt, att deras låt inte handlar om något eller att de är för likt andra artister, så visst, det får du tycka. Alla har rätt till en åsikt. Däremot har man inte rätten att vara taskig. Har du inget snällt att säga så kan du hålla tyst. Konstruktiv kritik ger en åtminstone något att arbeta med. Det GÅR att bli bättre på att sjunga, skriva låtar och att skilja sig från mängden... Men ja, det var någon som skrev "Det är rena fjortis röster ! Att jtr går vidare är som att skita i en bastu. Det är skamligt." Okeeeeej.... Varför? Exakt vad är det som är så skamligt med dem? Jag tycker att de sjunger riktigt fint, men ja, okej. Jag står i alla fall för det jag svarade: "Att folk inte gillar ett bidrag som går vidare och måste skriva nedvärderande ting om artisten och de som röstat är skamligt.".

Sen är det folk som skriver att det borde vara åldersgräns för röstandet... Men som min kära mor svarade en av de personerna så är det de som tittar och bryr sig som röstar. Och som en annan svarade: "Ska bara folk i din ålder få rösta menar du?". Liksom det är många unga som tittar och de röstar på det dem gillar. Artister som JTR får oftast många röster, så om man nu inte gillar JTR eller liknande så får man väl se till att rösta mer helt enkelt? Istället för att bara sitta och gnälla efteråt. Var ju även en som skrev "7-14-åringar förstår inte "allvaret" och röstar därför på utseende istället för låten. Skickar vi nån som JTR får vi ta fram skämskudden för all framtid eftersom att folk inte glömmer. Det är inte "fy skäms" till mig, det är "fy skäms" till de som går efter yta..." och när jag frågade vad som är så dåligt med JTR så svarade han "Sa ju precis att det är för mkt yta..." ööööööh. Skulle vilja säga att han är väldigt dömande. För det första att han säger att unga bara går efter utseende. För det andra att alla andra i ESC skulle döma oss om vi skickade någon som JTR. Att JTR gick vidare tack vare hur de ser ut är bara ett antagande. Att vi skulle behöva skämmas om vi skickade någon som JTR är också ett antagande. Det har alltid funnits bidrag som jag inte har gillat i ESC, men min första tanke är inte "De gick bara vidare för att de ser bra ut". Min första tanke är att jag inte vill höra deras andra bidrag om det där var det bästa de hade, hahahaha. Men min andra tanke är att de som har skickat vidare låten/artisten helt enkelt tyckte att den var bra. Att vi gillar olika. Jag har ALDRIG tänkt att någon gick vidare för att den var snygg. 

Men ja, det var en som svarade 'för mkt yta'-killen med "du går ju efter yta, bara för att du tycker dom är jättesnygga så behöver det inte betyda att alla tycker det" OCH JAG ÖNSKAR ATT JAG HADE KUNNAT GILLA KOMMENTAREN MER ÄN EN GÅNG! Det är de som är emot JTR som kommenterar deras utseende, men att de tycker att killarna är snygga eller tror att andra tycker det innebär ju inte att de som röstar faktiskt tycker likadant. Jag röstade på dem och jag tyckte att John var väldigt snygg, men jag tyckte inte att Tom och Robin var så snygga (fast de såg bättre ut där än på bilderna som jag sett, hähä). Men jag röstade inte på dem för att jag tyckte att John var snygg. Och jag har lyssnat på deras album flera gånger på Spotify efter tävlingen och jag är besatt av deras röster och tycker att låtarna är härliga att lyssna på. Men nä, de suger väl egentligen och att jag vet att jag tycker att John är snygg lurar min hörsel att tro att de är bra, right? Jag är speciell för tydligen så lyssnar jag med ögonen. Spännande. Jag hjärtröstade ju även på Hasse, Måns, Dinah och Annika... Endast för att de är snygga, så klart.

Men ja, jag tycker att JTR är bra och tycker att de förtjänade att gå vidare. Synd att vuxna människor ska vara så omogna och trycka ner andra människor.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0