God morgon!

Sitter i sängen och kollar facebook.
Är väldigt trött.. och verkar ha växtvärk eller något liknande i vänstra benet... Ont gör det i alla fall.
Förväntar mig att det blir en seg skoldag idag... Har ju alla B-ämnen... Matte B, Svenska B och Engelska B, jippie. Sen har vi även bild... och studietid.
Tycker verkligen att det är segt att inte alla måste läsa Engelska B, liksom tror att några i klassen slutar efter studietiden idag, och ca halva klassen har sovmorgon på onsdagar och de slutar ungefär 3½ timma innan oss andra på fredagar. Fusk fusk fusk.
Men det var ju mitt val...  Men ändå, hehe.

Inget godis före på fredag, undrar hur det kommer gå. Gick ju inte så bra förra veckan...

Skit också

Jag blir så irriterad på mig själv. Jag vakande 9.30 imorse och hade tänkt gå upp då, men istället somnade jag om och vaknade igen klockan 14.30 >_<
Tur för mig att jag inte skulle göra något särskilt idag då...
Jag tycker inte om att sova så länge. Liksom okej det är rätt skönt, men ca halva dagen har ju redan gått...
Och klockan är alltid mer än jag tror om jag sovit så länge, nu är den ju 17.00 men känns som att den ska vara 15.00...
Mina biblioteks böcker ska ju in imorgon så måste läsa ut dem nu om jag inte vill låna om dem...

Hussein Kamel

Hussein Kamel (syssling till Saddam Hussein och gift med hans äldsta dotter Raghad Hussein) är väl ett fint namn?
Tänk er att heta Kamel och flytta till Sverige, haha.

Filmdag

Tänkte att jag skulle ha en filmdag idag...
Har jättemånga filmer som jag kan kolla på.
War Inc, Strandvaskaren, It takes two, Lejonkungen, Salt, Swat, The Pianist, The Expendables, The Karate Kid, The Last Song, Lilla Sjöjungfrun 2, Prinsessan och Grodan, New Moon och Eclipse, Askungen, Djungelboken, Mästerdetektiven Basil Mus och Pinocchio. Haha.
Vissa av dem har jag redan sett men det var ett litet tag sen så jag vill se dem igen.
Jag kanske även kan se Resident Evil: Afterlife och Grown Ups.
Så det finns verkligen mycket att kolla på.

Men tänkte läsa lite i mina måndöttrar böcker innan, biblioteks böckerna ska in på måndag och jag orkar inte låna om dem...

Mycket godis

Håller ni inte med om att jag har mycket godis? haha :D
Och jag bakade även negerbollar igår.
Det är verkligen ett mysterium att jag inte är fet som en gris....


Nya skor!

Var och "shoppa" med mamma och brorsorna förut. Vi skulle kolla skor.
Jag hittade två par :D
Ett par svarta stövlar och röda Converse liknande skor. Tycker de var väldigt lika.
Båda är från Skopunkten.
Stövlarna kostade 499 kr och de röda kostade 199 kr.

Köpte även två filmer på GameStop, Strandvaskaren och War, Inc. De är begagnade så de var väldigt billiga, 5 för 119 kr.
Det roliga är att mamma valde Strandvaskaren åt mig, och nu när jag kom hem så upptäckte jag att jag faktiskt har kollat upp filmen på Wikipedia och ville se den. Jesper Salén är med i den så var därför jag ville se den.
War, Inc valde jag för att den verkar bra och John Cusack spelar huvudrollen, älskar honom!

På Netto hittade jag en Hannah Montana - Gotta Rock parfym för 69 kr. Känns lite töntigt men den luktade ju väldigt gott.


Han blev nästan påkörd

Tänk er att ni ska gå över vägen och nästan blir påkörda.
Den här mannen var ju bara någon cm ifrån att bli påkörd av bussen, fan va läskigt det måste ha känts.


Äru go eller?

Min mormor är väl go. Mamma hade sagt till henne att hon och morfar kunde komma hit idag vid 18.00 för att fira mig, men mormor fattade det som att vi skulle komma till dem. Mamma ringde till de vid sex och pratade med dem, och mormor verkade bli sur för att vi inte kom till dem.... haha. Morfar kom några minuter senare men mormor stannade hemma, liksom tack för den... Känner mig nästan dissad här.
Men bara nästan.

Nej, nu ska jag plugga inför Naturkunskaps duggan som vi ska ha imorgon. Kan nästan inga av träden... Önska mig lycka till!

Slappis dag

Dagen har verkligen varit slapp. Först hade vi engelska, men vår lärare var hos tandläkaren så vi skulle läsa några texter... Vi behöver inte göra våra redovisningar av Saving Private Ryan, gött.

Sedan var det dags för Tema Kärlek. Idag höll vi på med musik. Först skulle alla i gruppen välja varsin kärlekslåt, jag valde Robbie Williams - Angels, den versionen där nere. Helt underbar är den.
Skulle även redovisa låtarna för de andra grupperna. Vi hade bara tid för att lyssna på två låtar från varje grupp, så vi valde den jag valt och Christians, Mr Big - To Be With You. Är inte säker på om jag har hört den innan men bra var den =)

Sen efter lunchen var det "konsert" i ena salen, haha....
Vi kollade på Håkan Hellströms konsert från Peace & Love förra året. Jag gillar Håkan men han var inte lika bra live... I alla fall inte på Peace & Love.

Ska snart äta middag och lite efter det ska vi äta lite tårta m.m för att fira mig....


I Rymden Finns Inga Känslor

Återigen, grattis till mig själv på min 17 årsdag :D

Var och kollade på I Rymden Finns Inga Känslor med Emma idag.
Den var verkligen jättebra!
Rekommenderar den starkt.

Tror aldrig att jag har skrattat så mycket till en film som jag gjorde till denna, i alla fall inte på bio. Den var hur charmig som helst. Alla borde verkligen se den. Jag och Emma tycker att någon av våra lärare borde visa den i något lärande syfte för klassen. Man kan lära sig mycket.

"18-årige Simon delar lägenhet med sin bror Sam. Simon som har Aspergers syndrom kräver ett fast schema där allt måste vara sig likt vecka efter vecka. Förändringar är något han bara kan hantera i små doser och när allt blir för jobbigt gömmer han sig i sin tvättunna, fylld med självlysandestjärnor – han gömmer sig i rymden för där finns inga känslor.

När Sam blir dumpad av sin flickvän och går in i en mindre depression spricker hela tillvaron för Simon. Han ger sig själv i uppdrag att hitta en ny flickvän till Sam, men med sin sociala inkompetens blir det inte enkelt, Simon vet ingenting om tjejer och kärlek …"


Grattis till mig :D

Så då var det min födelsedag idag då :O
Gick upp klockan halv fem, liksom vafen?
Känns ju ganska fail att gå upp så tidigt... Men det är ju rätt bra för då hinner jag ju äta något till frukost.
Är ganska hungrig...

Tror jag får mina presenter ikväll när jag kommer hem, för mamma är liksom inte ens hemma nu. Hon är hos sin pojkvän, haha. Skriver ett inlägg om mina presenter sen då :)

Förhoppningsvis blir skoldagen rolig. Den var ju rätt bra igår.
Tror vi skulle skriva dikter och liknande idag....

Aja, ska gå och äta nu.

Mockingbird

Now hush little baby don't you cry
Every thing's gonna be all right
Stiffin' that upper lip up little lady I told ya
Daddy's here to hold ya through the night
I know mommy's not here right now and we don't know why
We fear how we feel inside, it may seem a little crazy
Pretty baby but I promise, Mama's gon' be alright


Tema Kärlek

Dagen har varit rätt bra. Först hade vi matte, repetion inför provet som är på torsdag.
(Jag borde verkligen plugga till Naturkunskaps provet...)

Sen efter det så samlades alla tre BF-klasser i ett klassrum i C-huset (har aldrig varit där innan, MP-klasserna brukar ha sina lektioner där... Fast är ju bara en MP-klass nu så de måste känna sig utstötta, haha) för att kolla på film. Vi såg Autumn In New York. Den var ganska bra, lite sorlig dock. Fast jag och Emma höll på att bryta ihop av skratt. Vi satt och fnissade väldigt mycket i slutet..
Vi skrattade åt en av tjejernas kommentarer. I ena scenen så är Richards (Gere) roll med sin dotter, och sen är han med sin flickvän och så hånglar de och då säger tjejen "var inte det hans dotter?!?". Senare mot slutet och doktorn kommer till dem så sa hon typ "man får inte skoja så om man är läkare", haha. Var lite kul att i typ nästa scen så börjde Richards roll gråta, och jag och Emma satt där och försökte hålla oss för skratt, haha.

Sen var det lunch, det var äcklig mat...
Sen efter det skulle alla samlas i ettorns hemklassrum. Där delades vi upp i mindre grupper. Jag hamnade med Amanda från min klass, Christian från trean och Kevin och någon tjej, vars namn jag inte vet eftersom hon sa det så lågt när hon presenterade sig, från ettan. (Kom nyss på att förra året när vi spelade volleyboll för att lära känna de andra eleverna i programmet så var jag också med Christian, haha...)

Vi fick skriva vad vi kom att tänka på när vi hörde ordet Kärlek och så skulle vi skriva ner de på små post-it lappar som vi satte upp på tavlan. Vi skulle även var och en fundera över filmens budskap, berätta vad vi kom fram till för de andra och sedan välja vilket budskap som var bäst. De andra tyckte att mitt var bäst, "kärleken är vacker men smärtsam" haha. Sedan skulle vi göra saker i lera som passade budskapet. Vi gjorde en glad och en ledsen gubbe, ett hjärta och några tårar. Och Kevin gjorde något mer som jag inte vet vad det var... =)

Några timmar

Nu är det bara några timmar kvar tills min födelsedag, nice, haha.
Blir skola först, sedan ska jag åka in till vårt kära Göteborg med Emma och kolla på I Rymden Finns Inga Känslor. Skrattar bara av att tänka tillbaka på trailern, haha. Kommer vara hemma runt nio tiden misstänker jag, och då får jag nog lite presenter av mamma.
Sedan på onsdag tänkte jag åka hem till pappa för jag skulle få något av honom, och mormor, morfar och mamma pojkvän ska nog komma på onsdag också. Ska ju få en present av mammas pojkvän :O
Ser fram emot att se vad han köpt ;)

God morgon

Sitter här och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket för att jag ska kunna gå till bussen. Ca 30 min kvar.
Imorgon fyller jag år, spännande... Tänk va 17 år går fort ;)

Tema kärlek börjar idag då... Vill inte.. haha. Det är ju rätt skönt att slippa vanliga lektioner, men ser inte framemot det för det..
Och dessutom så har vi ändå Matte B och Engelska B, som typ är de ämnen som jag gillar minst...
Matte prov på torsdag, jippie. Och så har vi även dugga (mindre, ibland obligatoriskt tentamensliknande prov på universitets- eller högskolekurs som vanligen inte i sig ger högskolepoäng) i Naturkunskapen på torsdag.... -.-'
Och på engelskan idag så ska vi typ prata muntligt inför klassen om filmen Saving Private Ryan. 5 min var hade vår lärare tänkt, tror inte att alla hinner det på en timma... Usch, gillar inte muntligt inför klassen. Speciellt inte i engelskan, då är vi ca halva klassen tillsammans med två andra klasser. Hade varit bättre om det bara varit min klass.

Aja, borde väl försöka äta något nu.

Trasig

Du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
När priset går upp kommer själen gå ner
Du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
Du kan sluta o leta det finns inga fel

<3

Your love is a song

Sitter och stör mig på att den delen på pekplattan som man scrollar ner med inte reagerar. Det är väldigt segt att använda piltangenterna och saken längst till höger, vad den nu kallas...

Music & Lyrics kommerikväll på trean klockan 21.00,funderar på om jag ska kolla på den. Har inte sett den innan men den verkar bra...
Tror jag ska sätta mig och läsa lite. Har två biblioteks böcker som ska in den 27:e, vill läsa dem utan att behöva låna om dem, så måsteju verkligen läsa då... Så himla seg är jag =)

2 dagar kvar

Endast två dagar kvar tills min födelsedag nu :O
Minns när jag pratade med en kompis om min födelsedag, då var det mer än en månad kvar, tiden har verkligen gått fort.
Har tema krälek hela nästa vecka så jag slipper ha vanliga lektioner på min födelsedag, rätt skönt.
Tisdagarna är rätt sega.. Först har vi Förskola, Skola och Fritidshem som är ganska kul. Lite tråkigt att missa den. Sen efter det har vi Naturkunskap, usch, haha. Och sen lunch, och efter det är det Projekt och Företagande. Den lektionen är segast, 2 timmar och 20 minuter lång. Och det är bara halva klassen som läser det, resten slutar egetnligen efter Naturkunskapen, fuskigt. Fast alla slutar samtidigt denna tisdagen bara för tema kärlek, hahaha.

Tror vi ska skriva dikter på tisdagen, kärleks dikter, kul... Eller kanske inte...
Och vi ska bli uppdelade i grupper med den andra BF-klasserna på måndagen så jag vet inte om vi ska skriva dikterna tillsammans eller nåt... Hoppas nästan det.
Minns min fina Haiku dikt från svenskan förra året:
Det var en gång en råtta.
Han bodde i en potta.
Han dog i april.

Hahaha, fin va?

The Sims 2

Sitter och spelar The Sims 2, haha :D
Så himla segt egentligen... Men jag gillar det, haha.
Har spelat i några timmar redan, tiden går fort när man har kul?

Har inte ens duschat än... Har inte heller ätit någon frukost... Men jag har i alla fall gjort sallad som jag ska äta till middag sen när mamma kommer hem, mumsigt.


Nice!

För tillfället så älskar jag Windows 7!
Jag behöver liksom inte ens gå in på Spotify för att byta låt, räcker med att jag har muspekaren på spotify rutan och då kommer det upp en liten ruta där jag kan välja pausa eller byta låt.

Kapten Röd! <3

Kom hem för lite mer än en timma sedan.
Var ju på Liseberg och lyssnade på Kapten Röd, han var väldigt bra! <3
Han verkadevara hyperaktiv. Väldigt kul att titta på. Han sprang fram och tillbaka på scenen och hoppade runt, haha.

Sen när vi skulle därifrån så var det typ slagsmål några meter ifrån utgången. En kille slog och/eller sparkade en annan kille eller nåt :S
Efter det så sa en av killarna som var med "Han är inte trasig" eller så sa han "Han var inte trasig"..(som han citerade från Kapten Röds låt Trasig där han sjunger "Du är inte trasig, du behöver inte fixas") och då sa jag "Men nu är han det", haha...

Du är inte trasig, du behöver inte fixas
Låt dom inte lura dig att tro din klocka tickar
Nej dom vill få ditt självförtroende att svikta
Så du ska ge dom pengar för att klippa och klistra
Vägen till lycka kommer aldrig vara sicksack
Man hittar mera fel och börjar sjunka som en kvicksand
Så när dom säger vi ska titta
och härma våra förebilder svarar jag dom vilka
Jag ser inga på TV och jag ser inga i riksdan'
Dom säljer livet så det är inte dit vi siktar
Så vi slutar aldrig bränna upp deras artiklar
Med människan ska man aldrig mixtra

"Inkorrekt lösenord" nej fan!

Fan va jag blev irriterad på min dator förut.
Lite innan jag skulle gå så lösenordsskyddade jag den, och så valde jag att starta om datorn för att testa det att det funkade.
När jag skrev in lösenordet så sa den "inkorrekt lösenord", liksom wtf?!?
Det var ju inte som att jag tryckte på någon knapp (förutom pekplattan då) efter att jag hade valt lösenord och tryckt starta om. jag hade ett "<3" i slutet av lösenordet och alla tecken verkade vara på fel plats som de blir när man råkat trycka shift+alt på msn... Men min bror återställde den till senaste sessionen så då försvann lösenordet så jag kunde "logga in". Det var efter att han hade gjort det som jag kom på att det var shift+alt som brukade funka för att rätta till felet, men vet ju inte om det hade fungerat heller...
Liksom kul om det inte hade funkat... Har ju bara haft datorn i en dag!

Tänker då inte använda lösenord på denna igen...


4 dagar kvar

Nu är det endast fyra dagar kvar till jag fyller år. Känns ju fail att jag är nervös, haha.
Men jag är ju första barnet i familjen som fyller sen mamma och pappa separerade, så jag vet inte riktigt hur det kommer bli på tisdag... Och jag undrar verkligen hur det blir på julafton...

Och nu är det bara en timma kvar tills jag ska gå till bussen... =)

Långa rosa naglar

Målade nyss om mina naglar. De har ju börjar bli rättlånga, speciellt de på högra handen, särskilt tummen!
Tog min rosa nr 87 från Depend, är verkligen helt förälskad i den.
Tummen är verkligen rekord lång för mig.
Lite störande att vissa av naglarna typ går sönder, flikar sig. Då brukar jag dra av den biten..
Fast förr när sånt hände så blev jag irriterad på att alla naglar inte var lika långa längre och då filade jag ner dem andra... Hehe, men det gör jag inte längre =)


Kapten Röd

Ska in till Liseberg sen för att kolla på Kapten Röd.
Ska åka några minuter i sex.

Tror vi skulle vara 10 st som ska dit tillsammans. Jag, Emma, Emmas pojkvän och några av hans kompisar.
Tror det kommer blir väldigt kul, och hoppas att det inte börjar regna! Är ju inte särskilt kul att stå där i regnet liksom, haha.
Två timmar kvar tills jag måste gå, måstese till attäta något innan.
Och så ska jag lyssna lite mer på hans låtar också, han är bra men jag har bara lyssnat på han sen i typ tisdags, haha. Det var då Emma frågade om jag ville hänga med, och ja, det är ju alltid kul att träffa kompisarna liksom.


Ny dator! :D

Fick min nya laptop igår! :D
Eller ja, den är begagnad, men för mig är den ju ny ;)

Har hittat två nackdelar med den. Grejen som håller fast de två delarna, skärmen och tangentsbord-delen, när den är ihopfälld är trasig... Så när man fäller ihop den så är den inte helt stängd, lite irriterande.
Och jag är ju van vid min lilla gula dator från skolan, den är ju så liten och lätt, väger ju knappt något, medan min nya är mycket större så den är ju inte riktigt lika kul att gå runt och bära. Men jag ville ju ha en ny dator för att få plats med mer saker, på denna har jag 160 GB och på den gula är det 70 GB. Och så ville jag ju ha den just för att min gula är för liten, haha. Jag behöver en störra skärm för att spela vissa spel på t.ex facebook och king.com, och min gula har cd-enhet.. Så jag har ju inte kunnat installera spel eller lägga in musik från skiva på den.
Kommer ju nästan bara ha min dator här hemma så då gör det ju inget att den är lite jobbigare att bära på.

Jag har Windows 7, så datorn måsteju ändå vara ganska ny.
Windows 7 är värsta nice, kan ha gadgetar på skrivbordet, t.ex tv.nu och facebook går att ha där, haha. Fast facebook funkar inte just nu, men ska kolla om det funkar sedan.


Skönheten och Odjuret

Jag kollade på Skönheten och Odjuret igår kväll. Var ganska länge sen sist.
Den var så himla charmig. Jag blev lite tårögd mot slutet, haha. Känns ju lite faill att sitta och gråta till gamla barnfilmer, haha.
Men dessa gamla disney filmer är verkligen underbara, bra gjorda. Känns som att de la ner själ och hjärta i de gamla tecknade barnfilmerna. Nu är ju det mesta animerat och fult... Känns som de skapat de bara vill känna pengar, pengar och ännu mer pengar.

Alltså jag tycker att han prinsen i filmen är snyggare som odjur än människa, haha. Men han hade så fula drag som människa... Påminde om Tarzan :O
Gaston är ju väldigt het ;) Eller kanske inte... hahaha.
Bra film i alla fall<3

(Söt bild)

Good job

Känner mig rätt duktig just nu.
I svenskan ska vi skriva en krönika och första utkastet ska vara klart idag. Och i kommunikation skulle vi skriva en filmanalys av "Skicka vidare" (Pay it forward), som egentligen skulle vara klar innan lektionens slut men jag och några till behövde lite mer tid på oss.
Blev klar med de för ett litet tag sen. Tycker de blev rätt bra, känner mig rätt så nöjd.

Skulle nog kännt mig nöjdare om jag orkade fixa i ordning mitt rum, det ser ut som en soptipp... Men orkar inte fixa det nu... Är ledig på fredag så kanske fixar då.

Tänkte kolla på film nu. Vet inte vilken, tror jag väljer Aladdin, hihi.

Flum

Min klasskamrat Johan är fan helt jävla underbar. Han är hel flummig.
Det spelar ingen roll vem han är med i ett grupparbete, han flummar alltid.

T.ex idag på kommunikation lektionen så skulle man vara i en grupp på tre personer.
Två av personerna skulle sitta med ryggen mot varandra, den ena skulle få ett papper med en figur på och skulle förklara för den andra person hur den såg ut, och den andra skulle måla det. Den tredje skulle sitta mot dem och observera hur de löste uppgiften. Jag var den som observerade, Johan målade och Emma förklarade.
Det var tre olika figurer och jag höll på att bryta ihop av skratt under den första. Figurerna bestod av rektanglar som satt ihop på olika sätt och så sa Emma att Johan skulle måla en rektangel som ja, som skulle vara antingen lågrätt eller lodrätt, minns inte vilket. Men Johan började måla trianglar, haha. Jag satt och asgarva tills han var klar, Emma trodde nog att jag skrattade åt hennes förklaringar.
Eftersom att han målade trianglar istället för rektanglar så blev det inte så bra, som ni kanske kan förstå, haha.

Gick lite bättre för honom på andra figuren, och på tredje figuren så byte vi så att Emma målade, jag förklarade och Johan observerade. Gick rätt bra, men det var faktiskt rätt svårt att förklara.
Kul var det i alla fall =)

Flodhäst!

I Förskola, Skola och Fritidshem skulle vi öppna vår egna förskola.
Förra gången (eller om det var gången innan det) så skulle vi bestäma en sång, en lek, en skapande aktivitet (tror det hette så..) och även en fingerramsa om man hade tid för det. Allt skulle ha någonting med namnet på förskolans avdelnings namn att göra. Idag skulle det redovisas.

Våran, min, Sandras och Emmas, avdelning kallar vi Flodhästen. Vi hittade en låt om en flodhäst och den skapande aktiviteten var att barnen skulle få måla varsin flodhäst och sedan skriva sitt namn och en bild på den, och sedan skulle man sätta upp de vid deras hyllor, haha.
Det roliga var att alla tre grupper hade valt samma lek. Ni vet den här "kom alla min lamm"? Alla hade gjort sin egna version, haha.
Ena gruppens avdelning heter Teletubbies (eller kanske Teletubbiesen..) och då var alla barnen teletubbies och en var en varg som stod i mitten och skulle försöka ta teletubbiesarna när de försökte springa över till andra sidan. Blev man tagen så blev man också en varg som skulle fånga de andra.
En annan grupp kallade sin avdelning för Blomman. Där körde de att två barn var stora blommor i mitten som skulle fånga barnen när de försökte springa över, blev man tagen så blev man en liten blomma.

Och i våran så var den en elak hungrig flodhäst i mitten som försökte äta upp de andra flodhästarna när de försökte springa över till sin mamma på andra sidan. Och blev man tagen så blev man en liten små hungrig flodhäst, haha.
Tyckte det var rätt underhållande att alla tre grupper lyckades välja samma lek, finns ju hur mycket lekar som helst, haha.
Och banren spelades av oss som inte var med i gruppen som redovisade, haha.

Vår lärare var väldigt imponerad av oss och sa att alla fick MVG, haha :D


Graffiti nails

I måndags köpte jag Graffiti Nails-nagellack på Kicks för 69 kr. Jag älskar det. Tycker det är så himla coolt att nagellacket flyter undan och gör så att det blir mönster.

Jag har den gula, men vill även ha den blåa, den svarta och den vita.
(På bilden längst ner står det hur det funkar.)(Såhär såg de ut igår och tidigare idag)


(Funkar lika bra att använda t.ex Depend nagellack under och över istället för IsaDora)

1 vecka kvar

Bara en vecka kvar tills jag fyller år!
Av någon skum anledning så börjar jag känna mig typ nervös, och nyfiken... Känner mig som ett litet barn igen. Födelsedagen och julafton var ju det bästa med året, och ja, det är fortfarande något av det bästa =D

Sitter och undrar vad jag kommer få i present... Tror mamma ska köpa en av de färgglade Ur och Penn klockorna, och jag ska även köpa en begagnad laptop, och mamma skulle betala en del, så det räknas också som en del av min present tror jag. Kanske skulle få nåt mer, lät så på mamma i alla fall, och hennes pojkvän hade också köpt något, haha.

Pappa kom väl inte ihåg att jag fyller år snart, men jag påminde honom idag. Får väl se vad han hittar på.

Disney film

Ligger i min säng, lyssnar på Simple Plan och funderar över vilken film jag ska se. Finns massa att välja mellan.
The Karate Kid, Salt, Swat, The Last Song och disney filmerna Robin Hood, Aladdin, Aristocats, Peter Pan och Djungelboken, haha. Jag har redan sett alla förutom de tre först nämnda. Känner för att kolla på en disney film. Måste säga att jag verkligen älskar disney filmer. De är så himla bra gjorda, alla barn filmer nu för tiden är så himla tråkiga, och animerade.
(Snart kommer jag nog också att ha Askungen, Skönheten och Odjuret, Den Lilla Sjöjungfrun och kanske även Bambi, woho, haha.)

Men alltså de gamla disney filmerna är så himla söta.

Kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag ska se. Djungelboken, Robin Hood och Aristocats är jag nästan 100% säker på att jag fortfarande kommer att älska. Kommer inte riktigt ihåg vad som händer i Aladdin och Peter Pan, men jag kommer ju antagligen fortfarande älska de också.

Det är verkligen ett svårt val... Vill se Aristocats, men vill även se Aladdin... Tror faktiskt att det får bli Aladdin ikväll... =)

(Det är Robin Hood jag vill ha!!)

Från och med du

Känner att jag måste börja bli mer aktiv när det gäller träning...
Jag sitter nästan bara vid datorn... De gånger jag rör på mig är liksom att gå mellan olika rum hemma, till och från skolan och i skolan, och typ om åker och shoppar eller drar till liseberg eller något liknande i stan...

Sprang just upp och ner för trappan några gånger, hahaha, det var... intressant...
Haha.

Tänkte kolla på någon film nu... Vet dock inte vilken. Någon gammal VHS i alla fall.
Och så ska jag väl stoppa i mig massa godis... haha, kanske inte det bästa.
Men jag och Emma har bestämt oss för att vi ska börja med att bara äta godis på lördagarna (och kanske söndagarna då), så vi får väl se hur det går med det. Kommer nog bli svårt för mig... haha.

Mums!

Har just bakat negerbollar :D
Gjorde det i fredags också ju...
Det är ett mirakel att jag inte är fet som en gris med tanke på hur mycket godis och liknande jag äter!

Men negerbollar är så lätt att baka och smakar så himla gott. Dock så blev de rätt kladdiga idag... Men de smakar ju ändå gott. Och de kanske blir lite fastare om de får stå i kylskpet en stund.Gick även ut med lite sopor för några minuter sedan och tog 4 kort, haha.
Min mobil kamera är inte den bästa att använda när det är mörkt ute...
(Klockan är bara nio och det är redan jättemörkt ute!)
Men i dagsljus är den väldigt bra.

Jag tycker det är väldigt kul att ta kort på solen och tända lampor... Vet inte riktigt varför... Tycker väl om hur strålarna blir på bilderna... =)


It starts tonight!

Har lite tråkigt så bjuder på en liten (rätt lång...) lista.

Fem SKULLE

Skulle du vilja vara längre?
Är 160 cm "lång" så hade ju varit kul att vara lite längre, men jag är ändå ganska nöjd med min längd.
Skulle du vilja väga mer?
Nej, haha.
Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut om du har/hade någon?
Nja, vet inte. Skulle ju helt klart blivit ledsen, men arg vet jag inte.
Skulle du vilja ha sex med en kändis?
Nja, vet inte riktigt, haha.
Skulle du vilja dricka dig full nu?
Nej.

Tio KAN

Kan du röra på öronen?

Nepp.

Kan du slicka dig på näsan?

Nej.

Kan du kolla i kors med ögonen?

Yes =)

Kan dina föräldrar lita på dig?

Jupp det kan dem.

Kan du låta bli att prata på 4 timmar?

Kanske, beror på, haha.

Kan du vara på fest utan att dricka?

Ja, jag dricker inte alkohol så...

Kan dina vänner lita på dig?

Ja.

Kan du tänka dig att pierca naveln?

Nej, tror inte det.

Kan du suga?

Haha.

Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar?
Klart jag kan, om det inte finns något jag vill ha ;) Haha, men ja, jag kan stå emot saker som jag vill ha också.Femton HAR


Har du någonsin ljugit för dina föräldrar?

Ja..

Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig?

Ja

Har du ett syskon?

Ja, fyra bröder.

Har du varit full den här månaden?

Nepp.

Har du någonsin snattat?

Nej.

Har dina föräldrar ljugit för dig?

Antagligen, hur ska jag veta dock?

Har du redan tröttnat på dom här frågorna?

Ja, lite, haha.

Har du borstat tänderna den senaste timmen?

Nej.

Har du pussat någon som är fyra år äldre?

Nej.

Har du haft sex med någon som är fyra år äldre?

Nej.

Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre?

Nej.

Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger?

Inte direkt.

Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det?

Nej.

Har du haft sex med mer än tre personer?

Nej.

Har du ljugit på någon fråga än då?

Nej.


Tjugo VEM


Vem är din bäste vän?

Emma =)

Vem älskar du?

Många..

Vem hade du senast sex med?

Ingen :)

Vem vill du bli full med?

Ingen...

Vem är den bästa artisten?
Vet inte.

Vem pratade du senast i telefon med?

Ehm, mamma.

Vem har du en liten crush i?

Hum...

Vem är snyggast i världen?

Vet inte, haha

Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det?

Mamma :)

Vem är snällast i världen?

Vet inte, har ju inte träffat alla ;)

Vem är din bästa kompis?

Fortfarande Emma...
Vem vill du prata med?

En åsna.

Vem sov du med senast?

Minns inte..

Vem såg du full senast?

Mammas pojkvän kanske?

Vem vet allt om dig?

Ingen vet allt, men mamma vet mycket.

Vem kysste du senast?

...

Vem kramade du senast?

Mamma.

Vem kan berätta allt för dig?

...

Vem kan du berätta allt för?

...
Vem hatar du?
hatar ingen.. men ogillar några..

En tanke

Sitter och kollar på lite olika bloggar, och så var det någon blogg som bloggaren knappt har skrivit något i inläggen. I flera inlägg var det bara bilder eller olika låttexter. Det kändes lite... irriterande, haha...
Liksom när jag kollar bloggar så vill jag ju ha lite och läsa också, typ om hur personens dag har varit, funderingar och om saker den gillar/ogillar med mera, inte bara massa bilder och låttexter m.m...
Aja, det är upp till var och en vad de vill ha i sin blogg =)

Saving Private Ryan

(Känns lite irriterande att jag använder den rubriken igen, på mindre en ett dygn, haha)

Men kollade i alla fall klart på Saving Private Ryan igår kväll/natt.
Kan säga att den var väldigt bra!
Helt klart sevärd.

"Historien, som ses genom ögonen på en grupp amerikanska soldater, börjar med andra världskrigets historiska invasion, Dagen D, för att sedan förflytta sig bortom stranden när männen ger sig in på ett farligt specialuppdrag. Kapten John Miller (Tom Hanks) måste leda sina män bakom fiendens linjer för att hitta menige James Ryan, vars tre bröder dödats i strid. Med oddsen emot sig ifrågasätter männen sina order om varför åtta män ska riskera livet för att rädda en man. Omgivna av krigets brutala verklighet söker var och en sitt eget svar – och styrkan att vinna över en osäker framtid med heder, anständighet och mod."
(Tycker även det känns nödvändigt att nämna att den är från 1998)Kvinnliga pizzabagare?

Jag tror aldrig att jag har sett en kvinnlig pizzabagare...
Det är alltid män som jobbar på de pizzerior som jag har besökt.
Och de har nästan alltid utländskt ursprung...
Det är egentligen ganska så intressant, håller ni inte med?

Själv tycker jag inte att det känns konstigt att det nästan bara är massa utländska män som jobbar på pizzeriorna, jag är van vid att det är så.
Tänk va kul det hade varit att öppna en ny pizzeria med bara kvinnlig personal, haha.

Hej på digr

Heeej!

Sitter i skolan, har engelska lektion. Vi ska läsa romaner... Kul... Eller inte, hehe.
Tycker det är så himla segt att läsa böcker på engelska. Lättare att läsa om man har läst de på svenska innan..
Jag valde att läsa The Girlfriend av R.L Stine. Det är ju han/hon som skrivit Kalla Kårar, älskar de böckerna... Eller älskade de i alla fall när jag var mindre.

Aja, nu ska jag fortsätta läsa =)

Godmorgon

Ska snart gå till bussen för att åka till skolan, segt...
Känns det inte som att helgdagar går mycket fortare än vardagar?

Måste bara säga att jag verkligen inte gillar när huvudpersonen i en film dör! Liksom huvudpersonen är ju den som ska klara sig längst, haha.
Nej men om det är typ en krigsfilm så är det ju inte så konstigt om huvudpersonen dör, egentligen. Det brukar ju alltid dö några i varje "lag", så varför skulle inte huvudpersonen kunna dö?
Men det är nästan mer störande om det finns någon annan i filmen som jag gillar mer än huvudpersonen och så dör han/hon. Jag bara "neeeeeeeej! :(" haha.
Så var det i filmen jag såg igår, Saving Private Ryan. Min gullunge dog, och ni får inte veta vem som är gullungen, mohaha....

Nej, nu ska jag ta något att äta tror jag och så måste jag torka håret.
Bye bye.

Saving Private Ryan

Nej, nu ska jag kolla på Saving Private Ryan. Vi kollade(kollar?) på den i engelskan, men jag åkte hem tidigare i fredags för att jag hade ont i magen så jag har ju missat en del av filmen. Så kollar hemma eftersom det är bra att ha sett den.. Vet inte riktigt vad vi ska göra när vi har sett den dock...
Den verkar även rätt bra. Fast jag satt och skrattade när vi såg början på förra lektionen, det är ju ingen humor film...

Men aja, god natt då =)

Danke

Fått min nya datormus nu då, och som tur så funkar den ;)
Den är bekväm men känns jävligt stor, haha.

Den till vänster är den "gamla", och den jag hade innan tror jag var ungefär lika stor som den, så det är ju lite skillnad mot den nya. (De små passade ju egentligen bättre till min dator, den är ju nämligen ganska liten)
Tycker det är bra att det är sladd på den nya, det är så irriterande att behöva ha med batteri till skolan, haha.

Take me away

Don't want to grow up
I want to get out
Hey, take me away
I want to shout out
Take me away,
away, away, away, away.

Sitter i köket och lyssnar på musik och äter godis.
Min datormus dog igår...
Jag hade inte ens haft den särskilt länge..
Och min förra datormus dog också när jag bara hade använt den i några få veckor... Fast den tappade jag hela jävla tiden så det var väl inte så konstigt, haha....

Mamma skulle kolla efter en ny datormus på Ö&B på vägen hem från hennes pojkvän, förhoppningsvis hittar hon en. Min pekplatta har funkat hyfsat både idag och igår, men den är så störig... Liksom vänster knappen glappar, oftast när man trycker på något, t.ex en msn ruta, så ska man ju komma in i den rutan, men för mig blir det så att muspekaren håller kvar rutan och drar med sig den när man flyttar musen... om ni fattar hur jag menar. I alla fall undviker jag att använda den knappen så mycket som möjligt.
Den större platten som man använder för att röra musen går ju att använda för att trycka på msn rutorna och det.
Och när jag ska markera texter som den där uppe så tar jag hjälp av Shift istället för att trycka på vänster knappen på pekplattan.... Funkar så länge liksom. Men i skolan vill jag ha en fungerande mus..

Haha, pimpad.

Musikvideo

Tycker denna The Sims 2 musikvideon till My Chemical Romance's låt Helena är så himla bra!
Den är bra gjord och det som händer passar till låten. Tycker den är bättre än den riktiga musikvideon.


United 93

Som jag skrev i förra inlägget så är det idag 9 år sedan man kraschade world trade center.
Två filmer om det kommer på TV idag.
22.00 på TV4+ så visar de World Trade Center från 2006, som visar att några poliser går in i ena tornet precis innan det rasar och när de börjar rasa så tar de skydd i ett hisschakt. Sedan får man se hur de går för dem, om de blir räddade eller inte och så. I slutet står det även hur många som dog och hur många som grävdes upp levandes m.m. Jag har inte TV4+ och även om jag hade den så skulle jag inte kollat på filmen, har sett den några gånger och den är verkligen jättebra!

Men det kommer en annan film på SVT2 klockan 21.30 som heter United 93 som jag tänkte se.
Det var ju fyra plan som blev kapade och United Airlines Flight 93 var det planet som inte nådde kaparnas mål. Det sägs att passagerarna var påväg in i cockpiten och därför kraschade kaparna planet på ett fält utanför Shanksville, troligen för att de inte ville att passagerarna skulle få kontrollen över planet.
Så filmen handlar om det planet.
Finns även en film som heter Flight 93 som också handlar om det.

Bilder på tvillingtornen.


World Trade Center - 9 år sedan

Idag är det 9 år sedan flygplanen kraschade in i World Trade Center byggnaderna. 9 år går fort..
Tycker det är så hemskt att sådana händelser inträffar, de som kapade planen och kraschade dem i byggnaderna gjorde de väl för sina hemländer, och jag tycker det är helt sjukt. De kan ju haft ihjäl personer som de känner, fanns ju folk från massa olika länder i flyplanen och byggnaderna och runt omkring. Krig är hemskt.

Finns ju massa klipp från dagen, och de är så hemska att kolla på. Känns inte som att det är verkligt, men det är det.
I filmen World Trade Center så visar de ju lite klipp och de är ju personer i verkligheten som filmat det.
Tänk er att filma det. Liksom kunna säga till folk att man har händelsen på film som man själv filmat.
Måste varit hemskt att stå där och se flygplanen flyga in i byggnaderna, se det brinna och se personer ramla ner och slå ihjäl sig, se byggnaderna falla sönder. Jag menar liksom jag tycker det är hemskt att kolla på klippen, men det måste ju varit sjukt mycket hemskare att stå där och se det, och så kanske någon faller ner bara några meter ifrån en...

Och tänk alla som kände någon som var i byggnaderna, antingen som klarade sig, skadade sig eller dog. Vissa hittades ju inte heller och har nog fortfarande inte hittats.

Detta klippet är så hemskt när man hör allas skrik, gick inte att bädda in så fick bli en länk...

(Var lite klipp och bilder från andra händesler i slutet av denna, klippet från Madrid vid 4:49 var hemskt, filmat från väldigt nära håll)


Offside

Den svenska filmen Offside kommer sen klockan 21.00 på ettan. Såg den för ett tag sedan med familjen och den är så himla underbar! Just nu kommer jag inte ihåg såg mycket från den, men en väldigt rolig sak är när Anders (Jonas Karlsson) ska säga till den engelska fotbollsspelaren att han har en poster med honom på. Han pratar på engelska, men använder svenska ordet affisch istället för poster, och affisch låter ju som "a fish" på engelska, så för engelsmannen låter det som "jag har en fisk med dig på" hahaha <3

"Stenforsborna har det inte lätt. Det som en gång var Sveriges största pappersbruk har lagts ner och det anrika fotbollslaget sjunker som en sten genom seriesystemet. Inte så konstigt kanske när snittåldern närmar sig de fyrtio, prästen står i mål och en rundmagad pizzabagare ska stå för målfabrikationen. Men nu får det vara slut på förnedringen! Åker man ur division sex också läggs verksamheten ner. Det har klubbens ordförande meddelat.

Nu börjar en kamp för överlevnad för den spelande lagledaren Anders och hans vänner. Att hustrun Åsa helst vill flytta till storstan där jobben finns, gör det inte lättare för den hårt ansatte Anders. Extraknäcket som turistguide, utklädd till älg, imponerar inte.


Hoppet tänds när den engelske före detta fotbollsstjärnan Duncan Miller lockas till Stenfors av driftige kommunalrådet Kent. Men "Killer Miller" visar sig snart vara mer före detta än man räknat med. Anders och Duncan har nu inte bara ett lag att rädda, utan även sig själva.Negerbollar

Bakade negerbollar för ca en timma sedan.
När jag tvättade händerna såg jag att lite av mitt nagellack hade lossat, så finns risk att det är svart nagellack i dem, haha.
Receptet var till 50 st negerbollar, men för mig blev det bara 35 st, men jag gör ju nog lite större än de som skrivit receptet. De blev i alla fall goda! =)


Baka?

Tror jag ska baka lite negerbollar snart.... Det är ju alltid mumsigt.
Börjar även bli lite hungrig så kanske fixar lite mat också. Fast tror jag ska baka först. Men innan jag kan börja så måste kaffet bli klart och ska låta det svalna. =)

Fransk manikyr

Målade naglarna rosa häromdagen, och igår så hade det lossat ganska mycket längst ut på naglarna så jag bestämde mig för att måla det svart där.
Blev som fransk manikyr typ.
Fast mycket av det svarta har redan lossat, ska måla om det sen.


Min Oggy <3

Kom hem för några minuter sedan.
Var kul att få träffa min "lilla" bebis Oggy. Fast dock så verkar det inte som att han hade några störra minnen utav oss... Fast vad vet jag..
Stor är han i alla fall, ni skulle sett hans mage när han gick, haha.

Han har väldigt intensiva ögon.


Spidermonkey

Sonic är en liten klätterapa.
Förut var han uppe på min axlar när jag stod upp och så verkade han inte veta hur han skulle komma ner sedan, var nog lite för högt för att hoppa, haha.


Haha, gillar att hans fot sticker ut vid mitt hår på vänstra sidan.

Hälsa på min bebis Oggy <3

Ska åka och hälsa på min föredetta katt Oggy om en stund, jippie :D
Fick ju ge bort honom när mamma och pappa separerade, pappa ville bara behålla en katt och hos mamma får katterna inte vara ute så Oggy hade säkert rivit hela lägenheten om han hade behövt vara instängd.
I alla fall så har jag verkligen saknat honom. Kommer nog aldrig finnas en lika bra katt som honom.
På kvällarna brukade ju han sova med mig, typ ligga vid min nacke och kloa mig i huvudet (haha) och liknande.

Han kommer säkert se gigantisk ut bara för att våra nyare katter är så små. Pappas katt Ozzy tyckte jag var jätteliten i jämförelse med Oggy, men i jämförelse med kattungarna så var han jättestor och ganska tung, så Oggy måste ju se ännu större ut då... Och väga mer.
Vill ha tillbaka min bebis :(
Liksom Ozzy var typ min storebrors favorit och han fick behålla honom, och vår tredje katt Trisse var mamma väldigt förtjust i, men han sprang ju bort... Och Oggy som var min favorit kunde vi inte behålla, han var ju den keligaste, jag vill ha honom tillbaka.. Men han lever ju i alla fall, mammas jobbarkompis fick honom. Trisse är ju antagligen död vid det här laget, om inte någon snäll människa tog hand om honom...

Men det ska bli kul att hälsa på min bebis =)

Knubbis <3

(hahaha, va läskig han såg ut på denna? :O)Dagens outfit - 8/9-10

Hahaha, gillar dagens datum, 8/9-10 <3 Och nu är det inte långt kvar till 10/10-10 ;)

Bild på dagens outfit =)


Mitt liv som popstjärna

Har just kollat på Mitt liv som popstjärna (Eller The Lizzie McGuire movie som den egentligen heter, fail översättning eller vad?!).

Älskar den, så himla charmig. Scenen när de ska uppträda är min favorit scen.
Fast det stör mig att han som spelar Paolo påminer om en kille i skolan som jag inte är särskilt förtjust i, haha.

Den blyga och lite bortkomna collegetjejen Lizzie (Hilary Duff) har inte direkt pluggets bästa självförtroende - hon klarar inte ens att hålla tal på skolavslutningen. En dag åker Lizzie och hennes klass på skolresa till Rom. Redan första dagen träffar hon en ung, snygg italienare, Paolo (Yani Gellman). Till råga på allt råkar han vara ena halvan av en berömd italiensk popduo! Paolo berättar att Isabella slutat - och att Lizzie och Isabella är lika som bär! Eftersom Paolo behöver en ny sångpartner, erbjuder han Lizzie chansen att få ersätta Isabella. Lizzie tvekar, men blir snart allt mer förtjust i idén Och inte bara i den... Mitt liv som popstjärna (Svenska titeln) är en varm och rolig film om att vara ung och uppleva det första äventyret, om att våra ta chansen när den dyker upp. Huvudrollen görs av Hilary Duff, som också spelar Lizzie i TV-serien. Baserad på den populära Tv-serien om Lizzie McGuire.No, you can't sing

Haha, jag tycker det är så himla underbart när man kollar på de första avsnitten av Idol och så kommer det in en person som man tror ska vara bra, men så är den verkligen jättedålig!
Typ han där Ben igår.
Han pratade ju inte så bra, fick mig att tänka på Kevin Borg, och då tänkte jag att han kanske också kunde sjunga bättre än han pratade, men nej, jag hade fel, han var ju jättekass, haha, men han var rätt charmig.

Inte långt kvar till andra avsnittet av årets idol! <3

Bonneland

Kom hem från skolan för några minuter sedan, hade fått mitt nya CSN-kort.
Förra läsåret så använde jag det inte en enda gång, så borde använda det i år.
Stod typ att man endast behöver betala 60 kr för en SF biobiljett om man använde kortet, brukar ju kosta ca 100 kr annars, så det är ganska mycket billigare...

Bild från imorse, ser väldigt bonnigt ut med ladugården i bakgrunden, haha.

Idol 2010

Sitter och kollar på Idol 2010.
Älskar de första avsnitten.
Bäst med massa idioter som inte fattar att de inte kan sjönga eller som vet att de är kassa men är med för skojs skull.
Hahaha, Karl (eller Carl) <3 "ha ha ha ha ha ha!"
Och gubben Peter <3

Och Malin Brännlund(?) som skrivit sin egna låt var fan jättebra :D

Typ denna, hihi <3

What's up?

Om jag chattar med någon på engelska och den frågar "What's up?" så tänker jag mig att det betyder ungefär "vad gör du?", men liksom igår så chattade jag med en kille och först frågade han "what are you doing?" och sen frågade han "what's up?" och liksom jag bara satt där och glodde, och till slut svarade jag "i don't know" haha.

Liksom vad betyder what's up egentligen?
Testade att översätta och då stod det att det betyder "hur är det?" men innan han frågade vad jag gjorde så frågade han hur jag mådde, så antagligen var det inte så han menade...
Han kanske menade typ "vad händer sen?"..
Man borde svara typ "the roof"...
Aja...

Susan Boyle

Tror många av er har sett klippet när Susan Boyle sjunger I Dreamed A Dream i Britains Got Talent 2009.
"Inbäddning inaktiverad på begäran" så jag kunde inte att lägga in det i inlägget, dumma youtube >_<

Första gången jag såg klippet så fick jag verkligen gåshud, rös i hela kroppen.
Och nu har jag sett det hur många gånger som helst, men ryser ändå i hela kroppen varje när jag ser det!
Nästan 50 miljoner visningar.
Älskar klippet =)Natalie Okri - No One

Har inte sett detta klippet men är glad att jag hittade det.
Hon är ju så liten och gullig och sjunger jättebra.
Fick rysningar av klippet =)

Summer please come back

Jag gillar verkligen inte att behöva gå upp tidigt för att gå till skolan.
Går oftast upp mellan sex och halv sju och det är väldigt segt.
Jag är så himla trött när jag vaknar då, för det mesta.
Om jag har sovmorgon så brukar jag ställa klockan på samma tid, men trycker på snooze och halv sover lite till, då brukar jag piggna till lite.

Och det är så segt när man börjar tidigt när det börjat bli lite kallt på morgnarna (fult ord?), imorse vara det ju bara några få plus grader och det började kittla i näsan för att det var så kallt.
Saknar sommaren >_<

Mensvärk

För ca en timma sedan fick jag lite ont i magen och det kändes som mensvärk. När jag satt i bussen påväg hem så gjorde det typ ont i livmodern, men jag tyckte det var lite konstigt eftersom jag inte hade fått mensen ännu.
Men visade sig visst att jag hade mens, haha. Så det förklarar saken.
Jag brukade inte ha mensvärk, bara då och då, bara typ en gång har jag verkligen haft jätteont och då satt jag och kollade på film och sedan var den borta, det var bra det.

Har inte ätit något heller så kan även ha lite ont i magen för att jag är hungrig.
Tror jag ska ta en tablett och något att äta..

Beautiful sky

Kollade ut på himlen och det var så vackert. Rosa och mysig.
Så jag tog kort på det.
Blev dock inte lika vacker på bilden ;(


Sen!

Jag prenumererar ju på tidningen Frida och så står längst bak att t.ex "Nästa nummer i butik 2 september", och jag brukar ju få den ca 2-3 dagar innan det, men denna gången fick jag tidningen först idag. 4 dagar efter, eller ja, 2 kan man ju säga, på helgerna kommer ju ingen post.
Det kändes skumt att den var sen, var ju halvvägs påväg att köpa den i affären i fredags.
Förnyade ju prenumerationen ganska nyligen så vet inte om det kan ha något med saken att göra.

Men har inte helelr läst alla nummer innan detta nummret, så hade egentligen inte gjort något om det hade dröjt ännu en vecka tills den kom, men när den är sen så börjar man ju tvivla på att den ska komma ;)


Armlös och benlös

Tänk er att inte några armar eller ben.
Skulle inte det kännts skumt?
Om man föddes utan dem, som killen i klippet nedanför eller som vår svenska Mikael Andersson som skrivit boken Armlös, benlös men inte hopplös, så tycker man ju inte att det är konstigt för att man är van vid det, men de tyckte säkert när de var små att det var konstigt att inga andra såg ut som dem.
De började antagligen lära sig i tidig ålder hur de ska göra för att kunna gå och plocka upp saker m.m.

Om man däremot är född "normal" och sedan förlorar armarna och/eller benen så kommer det ju kännas jätte annorlunda. Då måste man lära om sig på nytt, och eftersom man inte är van vid att klara sig utan armar och/eller ben så kommer det ju antagligen vara ganska svårt och jobbigt.

Blev lite tårögd när jag såg detta klippet :')

Tights

Tog några bättre kort på mina tights. =)
Jag har förälskat mig i dem, haha, nästan en skam att jag inte har använt dem tidigare.


Vilket jävla svin

Läste ett fel sms på felsms.com förut.
Såhär stod det:

Till:
Beatrice (Flickvän)
Sms: Fyfan va full och hög jag blev i lördags!! För det första körde jag Emma i tvåan. Jag hittade bajs på Oskars rum!? Vem fan gör nått sånt liksom!? Och sedan Strulade jag med Gabriel!? Fan vilken sjuk fest!! Men säg inget till Bea!
Svar: Haha skämta inte om sånt där!
Förklaring: Skulle skicka till min polare som bor några mil utanför mig. Jag var så dum så jag råkade skicka till flickvännen på senast skickade! Men de va ju tur att hon är ganska trög! :D


Om det inte är fake så är det ju fan sjukt, vilket svin till pojkvän liksom.
Varför skulle han skämta om något sådant?
Men ja, tjejen kanske bara inte ville inse att killen var otrogen, men förhoppnignsvis så fattar hon det snart i så fall...

Dagens outfit

Dagens outfit bild.Cardigan: Lindex 199 kr
Linne: Klädkällaren (Minns inte priset men låg väl på ca 200 kr)
Kjol: Myrorna (Minns inte heller priset, billig var den i alla fall)
Tights: De är mönstrade, men syns inte direkt. Vet inte vart de är från, har nog haft de ett tag utan att använde de, fått av mamma antar jag.
Skor: Din sko 199 kr.
Armband: Från tidningen Okej.

You don't know what you got till you're missing it a lot

Älskar denna låten =D
Erik Hassle - Hurtful.I used to laugh it off
I used to look the other way
I used to save them troubles for another day
I kept my fingers crossed
I used to never take the blame
I'd pull a sunshine story in a pouring rain
The more I had to change I'd just stay the same

(The same, the same, I stayed the same)


You don't know what you got till you're missing it a lot

I had to go throw it away
I was wrong from the start from the bottom of my heart I apologize
What I did to you was hurtful
What I'm going through is hurtful

I used to buy my time
I used to beat around the bush
I'd rather give my ego another push
I used to be a fool
It was a foolish game I played
And it's a fool's faith coming mistakes I made
Once I had it right it was all too late

(Too late, too late, too little too late)


You don't know what you got until you're missing it a lot

I had to go throw it away
I was wrong from the start from the bottom of my heart I apologize
What I did to you was hurtful
What I'm going through is hurtful
What I'm going through is hurtful
It is hurtful
It's hurtful

Oh what I did to you

(What I did to you)

What I did to you was hurtful

What I'm going through is hurtful

I was wrong from the start from the bottom of my heart I apologize

What I did to you was hurtful
And what I'm going through is hurtful

Look what the cat dragged in

Bara jag som tycker att killarna i Poison ser nästan typ läskiga ut på den här bilden? Haha.
Bilden är nog rätt gammal, men ändå.
Tycker att de nästan ser mer feminima ut än Bill Kaultiz brukade, haha.
(Och Bill tyckte jag var vädligt snygg, även om det var så många som tyckte att han såg ut som en tjej, haha.)

Naaaw

Haha, naw.
Sonic och Yoshi <3

Ny kategori

Skapade nyss en ny kategori dit jag flyttade några av inlägen.
"Att fundera över". Bara att kolla in kategorin så kommer ni nog förstå vad för sorts inlägg som kommer hamna där.. =)

Rasism

Detta är väl lite fortsättning från förra inlägget "Svarta VS Vita", men ville ge det ett eget inlägg.

Jag gillar verkligen inte rasism. På t.ex youtube så ser man ibland hur folk skriver att de hatar alla muslimer bara för något som några muslimer har gjort. Det var väl muslimer som flög in i World Trade Center byggnaderna?
Jag fattar verkligen inte hur man kan döma ett helt folk för något som några personer har gjort.
Liksom bara för att Hitler var tysk och nazist så betyder det inte att alla tyskar är nazister och delar hans åsikt.
Eller bara för att man har hört att det finns väldigt många självmordsbombare i ett visst land så betyder det inte att alla i det landet är självmordsbombare.

Det finns många hemska människor i Sverige, skulle det betyda att jag också är hemsk då? Nej, det skulle jag inte vilja påstå.

Det är helt fel att döma folk efter hudfärg, det är insidan som räknas.

Jag tycker det är så störande att man kan bli kallad rasist för att man tycker att Sverige släpper in för många utlänningar. Jag känner att man borde hjälpa sitt egna folk innan man hjälper massa andra, inte är jag rasist för det eller?
Jag vet att det finns många utlännningar som beter sig som svin, t.ex den 16 åriga killen från Irak som mördade 16 åriga Beatrice från Västerås, men jag vet och jag känner även många utlänningar som är snälla och beter sig bra.
Finns även många svenskar som beter sig som svin, t.ex Anders Eklund som mördade lilla 10 åriga Engla och 31 åriga Pernilla. Men även här vet jag och känner många svenskar som är snälla och beter sig bra.

Folk borde se bortom folks hudfärg och tänka på att det finns både bra männsikor och mindra bra människor bland alla "raser".
Eller vad säger ni?

Lilla Engla, R.I.P<3Svarta VS Vita

Som jag skrivit innan så älskar jag verkligen  filmer där det vita och svarta folket till en början inte kommer överens, men blir vänner/accepterar varandra senare.
Några exempel på sådana filmer är Remember The Titans, American History X, Freedom Writers och Men Of Honor.
Jag har säkert sett fler, men kommer inte på några mer just nu.
Både Remember The Titans och Freedom Writers är baserade på riktiga händelser. Freedom Writers är ju inte "vita och svarta hatar varandra" på samma sätt som de andra tre filmerna. Här är det mer att de är uppdelade i olika gäng och har tappat tron på sig själv i skolan, men tycker ändå att den passar här.

Jag undrar hur jag hade varit om jag hade levt på typ 70-talet i något ställe där de vita och svarta levde för sig och ogillade varandra.
Jag hade säkert också varit emot den andra "rasen" om jag hade växt upp i en familj där de vita och svarta ogillar varandra.
Fast man vet ju aldrig dock. Alla familjer behövde ju inte hata de av den andra "rasen".

Tycker det är väldigt konstigt att man kan tycka att någon är mindre värd bara för att den har en annan hudfärg, inom oss ser alla likdana ut.
Remember The Titans

Kollade på filmen Remember The Titans igår.
Har redan skrivit ett inlägg om den där handlingen står med, så känns inte så nödvändigt att skriva det igen.

Filmen var i alla fall jättebra! Tycker alla borde se den.
Som jag skrev i det andra inlägget så är jag väldigt förtjust i sådana här filmer, och denna är ju baserad på en riktig händelse och det är jag också väldigt förtjust i. Alltid intressant att se hur det var förr..

Dåligt ljud, men bilden i den andra jag hittade var så suddig.

Kastar valpar i flod

Här är ett klipp när en tjej kastar i små valpar i en flod. Det är ju helt sjukt!
Att hon dessutom filmade det och la ut på youtube måste ju verkligen betyda att hon har något fel i huvudet.
Varför finns det så många sjuka människor?
Det är sjukt hemskt.

Åtminstone 5 av valparna klarade sig, läs om det här.
Undrar hur det gick för den sjätte :(

Överkörd padda

Jag tycker att killen ser ut som en överkörd padda när han träffar väggen, hahaha <3
(Skratten lät skumma?)


2012

Har just kollat på filmen 2012, tror det är tredje gången jag ser den. Har sett den på bio och har för mig att jag hyrde den för ett tag sedan...

I alla fall så älskar jag den. Specialeffekterna är väldigt bra gjorda, ser så verkligt ut.
Är väldigt förtjust i katastroffilmer, t.ex Day After Tommorow som nämns i trailern, och World Trade Center.
World Trade Center är ju extra hemsk just eftersom den är baserad på flygplanen som flög in i de olika World Trade Center byggnaderna (den 11:e, redan på lördag nästa vecka, så har det gått 10 år sen det hände!).

Det lite "roliga" med mig är att när jag kollar på film så kan jag antingen gråta för att det är så sorligt eller att det är en väldigt fin/lycklig scen, och även om jag har sett filmen innan så gråter jag precis på samma ställen. Lite fail...
Väldigt bra film i alla fall, betyget 5 av 5.


1 Trillion Dollar$

Har förälskat mig i denna låten.
Fast videon var rätt fail... Haha.


Köttbullar

Har just stekt köttbullar. Fick dela de på mitten för det var typ som en isbit i mitten.
Och nu ser de ut att vara hur många köttbulalr som helst bara för det. Var 12 st, men blev ju 24 små när jag delade dem, haha.
Smakade i alla fall gott. Har inte ätit något ordentligt på hela dagen, gick ju upp lite innan tio.
Har bara ätit massa godis, shame on me.


Ouch Charlie!

Ouch, ouch! Ouch Charlie!! AAAAAAAAAAAAAH! Ehehe. Charlie!? That really hurt! :(

Charlie bit me, and that really hurt Charlie, and it still hurting.

"Bara" ungefär 226 miljoner visningar ;)

When the drugs don't work

When the drugs don't work no more, you get high on life

400

Detta blir mitt inlägg nr 400! Grattis till mig eller nåt...
Och 400 får mig att tänka på Kent's låt 400 Slag, så nu ska jag lyssna på den.

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag...
Bara sitta vid datorn typ, haha...
Tänkte ha lite filmkväll ikväll. Ska se 2012, The Karate Kid och Remember The Titans.
Har redan sett 2012, men den är så himla bra så jag vill se den igen.

Inte långt kvar tills min födelsedag nu. 17 dagar bara... 17 dagar tills jag blir 17, haha.
Åååh, 17 känns så stort. Minns när jag var mindre och tyckte att alla 17 åringar var jättestora och att jag också skulle känna mig stor när jag blev 17, men nej, jag känner mig inte stor, haha.
Min längd kanske har något med saken att göra, många är ju längre än mina 160 cm. Flera av min lillebrors kompisar har ju växt om mig, för inte så länge var hans kompis Yosef (eller negerkorv som vi brukar kalla honom, haha, om ni vill veta varför han kallas negerkorv så kan ni fråga i en kommentar) hemma hos oss, och han hade växt om mig. För några få år sen brukade jag, brorsan och Yosef leka ibland, och då var ju båda jättesmå och söta, så känns skumt att alla små pluttar har blivit längre än mig. Väntar bara på att brorsan ska växa om mig så jag kan få bli kortast i familjen.

Bild på brorsan i Göteborg,  antar att det är taget 4 april 2009.

Graviditet

Det känns som att det börjar bli vanligare att tjejer i min ålder, ca 17 år, blir gravida och bestämmer sig för att behålla barnet.
Liksom det är väl bra att de vill behålla barnet och att de sedan tar hand om det, men jag tycker det känns som det hade varit lättare för dem om de hade väntat till efter studenten.
Har man en bra pojkvän så kommer det förhoppningsvis funka bra, men det finns ju de som blir gravida och när det inte är långt kvar tills födseln så gör tjejen eller killen slut. Antingen så finns killen där och hjälper till med barnet sen, eller så drar han så att tjejen får klara sig själv. Det kan ju inte vara särskilt kul för tjejen. Förhoppningsvis så har ju tjejen en bra familj och bra vänner som hjälper henne om killen skulle "försvinna".

Det kommer ju ett väldigt stort ansvar när man får barn. Man kanske inte kan göra alla saker som man hade kunnat göra om man inte haft barn, och många som får barn i den här åldern har ju inte körkort så istället får de åka t.ex buss, vilket verkar kunna vara rätt krångligt ibland om barnet ska med. T.ex så kanske inte bussen åker ända dit man ska så man måste byta, och ibland är det så fullt i bussen så att barnvagnarna inte ens kommer med...
Och sen kan det ju vara svårt med ekonomin också. Med barnet är det två eller tre som ska försörjas..

Om jag hade fått välja emellan att bli gravid medans jag gick i skolan eller efter studenten så hade jag i alla fall valt efter studenten. Då behöver man inte hålla på att krångla med skolan, när barnet ska börja förskola så kan man börja söka jobb istället för att fortsätta studera.

Bild från wikipedia med texten "Comparison of growth of the abdomen between 26 weeks and 40 weeks gestation." (Jämförelse av tillväxt av buken mellan 26 veckor och 40 veckors graviditet)

Otrohet

Jag förstår mig verkligen inte på personer som är otrogna.
Liksom om man är otrogen för att man inte älskar sin partner så kan man göra slut, och om man älskar partnern så fattar man väl själv att man inte ska vara otrogen. Innan de är otrogna borde de fundera över hur de skulle känna om de var deras partner som var den som var otrogen. Tror inte de skulle tyckt att det var så himla kul.

På felsms.com är det ju ibland sms där en person ska skicka ett sms till sin kk men så får partnern det istället, och ibland så skriver personen t.ex "hon/han dumpade mig på direkten, ångrar mig för jag älskar/älskade honom/henne :(" i förklaringen. Smart att vara otrogen mot den man älskar när man borde veta att det kan gå så där...

Sen går det ju även att vara otrogen på fyllan, och ja, om man inte kan kontrollera sig så bör man nog inte dricka så mycket...


Jävla Sverige

Jag blir så himla trött på vårt hemland Sverige ibland.
Just nu är det de som beslutar vilka invandrare som får stanna och vilka som blir utvisade som jag syftar på.

Det var ju någon 16-årig kille från Irak som mördade 16-åriga Beatrice Fredrixon från Västerås.
Han fick 3 års fängelse och den domen gör så att han och hans familj, som ingen av dem verkade ha något permanent uppehållstillstånd, inte kan bli utvisade.
I Sverige har vi någon lag som, om jag har förstått det rätt, gör så att vi inte får utvisa personer under 18 år, och då kan man inte heller utvisa personen efter avtjänat straff.

Vad är Sveriges problem? De tycker visst inte att det räcker med att vi har kriminella svenskar, utan de "behåller" även de kriminella invandrarna. Den här killen kanske inte kommer att mörda fler personer, men risken finns ju faktiskt.
Jag känner nästan att jag inte skulle bry mig om han blev mördad om han åkte tillbaka till Irak, det borde han ju i så fall tänkt på innan han mördade flickan. Fast såklart vill jag ju inte att någon annan idiot ska mörda honom, han kanske var en snäll kille egentligen, men det han gjorde var fel.

Var ju även en 23-årig palestinier som hade dömts för att ha mördat en pensionär. Han fick också stanna i Sverige, även om han är över 18 år, för brottet "inte var tillräckligt grovt". Liksom så det är inte grovt att slå ihjäl någon? Både flickan och pensionären är döda och kommer inte tillbaka, och det är inte tillräckligt grovt då eller? Herregud Sverige...
Här kan ni läsa hela artikeln.

Fanns en kille som heter Joseph och gick i en klass för invandrare i min skola. Han var en snäll och trevlig kille, och han blev utvisad?!?!?
Jag fattar verkligen inte hur de resonerar. De som sköter sig blir utvisade medan de som mördar folk får stanna kvar, bra Sverige, väldigt bra! Hoppas de som tog besluten känner sig väldigt nöjda med sig själva, jävla idioter.

Invandrarsvenska

Alltså jag typ älskar invandrarsvenska. Tänk er någon som inte har bott i Sverige så länge, de kan ju inte alla ord och de hamnar lite huller om buller, och blir lite fel med grammatiken. Och när jag vet att personen är från ett annat land så kan rösten i mitt huvud få ett annat uttal, haha.

För inte så länge sen var jag på kalas hos en gubbe som heter Orvar, som är en kompis till min mammas pojkvän. Där lärde jag känna en kvinna som flyttade hit från Ryssland för några år sen, och efter det blev jag vän med henne på facebook.
På en av mina bilder där jag och min kompis 'leker' med ett juciepaket så hade hon kommenterat "Wow! Jag måste prova kvällen samma juice! Vad innehåller det? Ser ut som skrattar dryck :-P"
Haha, såna meningar gör mig glad. Tycker det är så charmigt.
Fast om det är en person som jag inte är så förtjust i som säger något så är det inte lika charmigt, då brukar jag mest störa mig på det. T.ex vissa invandrarkillar som ska låta så tuffa med massa svordomar, haha.
Men för det mesta är det charmigt.

Men det är solsken där jag går

Skrev två inlägg förut, det ena handlar om att jag är rätt så irriterad på Sverige.
Har inte publicerat dem än, ska publicera de när jag kommer hem från skolan eller senare.
Känner att det inte är så många som sitter vid datorn vid den här tiden, så runt fem tiden är en bättre tid att publicera dem vid... haha.

Ska gå till bussen om några minuter. Ogilla fredagas schemat <3

Ska sminka mig och fixa håret nu =)

The Karate Kid

Tror jag ska kolla på nya The Karate Kid imorgon kväll.
Trailern är så himla charmig.
Älskar Jackie Chan.
Tycker Jaden Smith är så himla lik någon, och då är det inte hans pappa jag tänker på, haha.


It takes two to whisper quietly

Låg och vilade lite förut och så somnade jag, haha. Så känns som det är fredag idag. Det är rätt så irriterande.
Vill lägga mig igen och sova tills imorgon bitti, haha, jag är trött...
Fast vill inte till skolan...
Först har ju Matte b, sen Förskola, Skola och Fritidshem (<3) och sen Engelska b och den dumma 2 timmar och 20 minuters håltimman innan.
Tycker att schema läggaren har planerat kasst där, det stör mig verkligen att ca halva klassen slutar 12.10 och vi andra 15.30.
Men det finns dem som har flera håltimmar, så mitt schema är ändå rätt bra. Har nästan bara 5 minuters raster, lite små segt, hade väl åtminstone kunnat vara 10 minuter...

(Mitt fina paint hus som jag målade i någon datorkunskaps uppgift i november, haha)


Well done, welcome to the city

Något som jag tycker är väldigt störande är när jag bestämer mig för att gå upp och duscha, och så är det upptaget på toan. På skoldagar vill jag alltid duscha det första jag gör, måste ju vara färdig duschad för att kunna fixa till mig.
Brukar inte äta någon frukost (shame on me). Om de är upptaget på toan så brukar jag sätta mig vid datorn istället, haha..
Och det är även väldigt störande när det är upptaget och jag verkligen måste kissa. Då är det en nackdel att bara ha ett badrum...

Ännu en grej som stör mig är när man är inne i badrummet så säger någon till en att man ska skynda. Liksom har man suttit inne på toan en längre tid om man bara ska kissa eller skita så är det väl okej att be den skynda, men när man precis kommit ur duschen och någon börjar tjata då så blir jag lite irriterad. Liksom personen hör ju när man stänger av duschen och då kan den åtminstone vänta några minuter så personen hinner klä på sig det emsta innan den börjar tjata.
Dessutom så skyndar jag mig inte för det, istället brukar jag känna för att jävlas genom att sega mig...

Gråter

Ligger och gråter, kul :(

500 days of summer

Har just kollat på filmen 500 Days Of Summer.
Det var väldigt bra.

Tom (Joseph Gordon-Levitt), en hopplös romantiker, blir förkrossad när hans flickvän Summer (Zooey Deschanel) gör slut. För att förstå vad som gick fel så tänker han tillbaka på olika perioder med henne under 500 dagar, men slutsatsen blir inte alls som han tänkt sig.


Slutet är ju charmigt, tjejens namn, haha =)


Nattens gudinna

Började läsa boken Nattens gudinna av Lynne Ewing idag, som är första boken i serien Måndöttrar.
Har läst den (och de andra sju böckerna i serien) flera gånger, tycker de är så himla bra.
Började läsa vid klockan åtta imorse och läste i 2 timmar och 3 minuter. Sedan några minuter i tolv så fortsatte jag läsa i en timma så nu har jag läst ut den.

Måndöttrar böckerna är väldigt lättlästa. Har ju ettan och tvåan hemma, och har lånat trean och fyran på biblioteket, och ska låna de fyra andra senare.
Hittar inte böckerna på internetbutikerna jag har besökt. Vill ju ha alla åtta.. Tror de finns fler än åtta egentligen, men de har inte översatts till svenska. 12 st verkar det som.
Funderar på att kolla med de på biblioteket var de har köpt/beställt dem, eller om de vet var man kan köpa dem...

Böckerna handlar om till en början om fyra tjejer; Vanessa, Catty, Sirena och Jemina. I sjätte boken kommer det in en ny tjej, Tianna. Så de fem är huvudpersonerna, och verkar finnas 2 böcker var om dem, och även en om Stanton och Maggie som nämns i alla första åtta har jag för mig...


RSS 2.0